Топова версія Tesla Model X вперше виявилася швидше суперкара Lamborghini

Ідея виставити кросовер проти гоночного суперкара може здатися дурною. Але не у випадку з Tesla.

У мережу потрапило відео, на якому кросовер Tesla Model X впевнено перемагає в заїзді на чверть милі (402 м) легендарний гоночний спорткар Lamborghini Aventador SV. Кросовер Маска був, зрозуміло, представлений в своїй топовій модифікації P100D, зазначають Патріоти України.

Топова версія Tesla Model X виявилася швидше суперкара Lamborghini

На відео чітко видно, що більш умілий водій за кермом Tesla значно вдаліше стартував. Також видно, що Lamborghini істотно скоротив розрив в кінці дистанції, і перемога Tesla була мінінімальною (0,05 сек).

За дещо більш вдалого збігу обставин результат гонки міг би бути більш передбачуваним.

Однак, факт залишається фактом. Кросовер масою 2500 кг з двигунами сумарною потужністю 762 к.с. виявився швидше за легендарний спорткар, який важить 1900 кг і оснащений двигуном потужністю 750 к.с. І, до речі, вартість Tesla Model X P100D становить $165 тис проти $530 тис, які просять за Aventador SV.

Більше того, в цьому заїзді був встановлений новий світовий рекорд по швидкості на чверть милі для автомобілів категорії SUV.

Tesla Model X P100D тепер офіційно найшвидший кросовер планети, дистанція була пройдена за 11,41 сек.

Як втішний приз для фанатів бензинових суперкарів, в другій частині відео той же самий Aventador SV перемагає Tesla Model S.

Відео історичного заїзду можна подивитися тут (з 1:30):

Історія перемог

Власне, дрег-рейсинг, оспіваний в культовій франшизі Форсаж, став одним з найбільш ефективних способів просування Tesla з моменту появи першої моделі Roadster.

У той час, як в інших частинах світу багато любителів гонок відкрито насміхаються над дрег-рейсингом, в США чверть милі залишається найбільш красномовним способом продемонструвати, на що здатний автомобіль.

На YouTube є безліч відео, які демонструють, на що спромігся Roadster, який сам Маск називав експериментальним автомобілем.

Перша серійна модель Tesla виявилася ще більш вражаючим бійцем на дрег-рейсингу, багаторазово доводячи переваги електродвигунів перед двигунами внутрішнього згоряння.

Крім чистої потужності, електрокари виграють за рахунок того, що максимальний крутний момент доступний з "низу", в той час, як бензиновому мотору необхідно "розкрутитися", щоб досягти потрібних обертів.

Також перевагою електрокарів є відсутність коробки передач, численні перемикання якої під час розгону також негативно позначаються на динаміці.

У 2015 році, наприклад, світ облетіло відео, на якому Tesla Model S P90D перемагає легендарний Chevrolet Corvette. Мільйони переглядів на YouTube набирали ролики, в яких показано, як топові версії електрокарів Tesla перемагають іменитих бензинових конкурентів, включаючи американські масл-кари і "заряджені" версії європейських преміальних авто.

У число переможених в численних заїздах, зображених на відео, потрапили імениті Ford Mustang, Dodge Challenger, Chevrolet Corvette, Audi S6, BMW M5 і багато інших.

Деякі оглядачі вважають те, що відбувається – закономірністю, підкреслюючи, що Tesla випускає справжні американські масл-кари за духом, просто з електродвигунами.

Скептики тут як тут

Скептики відзначають, що більшість перемог Tesla досягнуті на класичній "чверті милі", в самій кінцівці якої бензиновим конкурентам не вистачає буквально зовсім трохи, щоб випередити електричного конкурента.

Прихильники бензинових авто також наполягають, що в більш довгих заїздах, потужні двигуни можуть розкрутитися на повну котушку і вказати вискочок на Tesla їх місце. Вони часто оперують аргументом, згідно з яким кількість відео на YouTube з заїздами Tesla на 1/2 милі (а не на чверть!) прагне до нуля. А на деяких з наявних таких відео, електрокари ганебно "зливають" бензиновим конкурентам.

Крім того, противники електрокарів вказують на той факт, що Tesla на великих швидкостях дуже швидко розряджаються, що робить їх участь в гонках вельми проблематичною.

До спортивних вершин

Це не заважає ентузіастам говорити про те, що в світлі досягнень Tesla на дрег-рейсингу настав час пустити електрокари в великий автомобільний спорт.

Вони вважають, що здатність різко набирати швидкість, властива електромобілям, просто волає до використання в гонках. Крім того, кажуть вони, завдяки низькому розташуванню центру маси (основна вага припадає на акуммулятор на днище) електрокари Tesla зберігають керованість на швидкості не дивлячись на те, що важать значно більше, ніж їх бензинові конкуренти.

Перша ластівка вже "прилетіла" - на базі серійної моделі Tesla Model S P85 був створений гоночний автомобіль для Electro GT World Series - перших гонок з нульовою емісією. Організатори стверджують, що вважали за краще вибрати саме цю модель, оскільки більш потужні модифікації оснащені повним приводом, а більшість гонщиків GT віддають перевагу задньому приводу.

У гоночній версії Model S знижена маса, встановлені модифіковані гальма і елементи підвіски.


Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...