Tesla тільки мріє: 1770 кілометрів пробігу на одній зарядці

Автобус компанії Proterra встановив рекорд по дальності пробігу для електробусів.

Результату в 1770 км вдалося досягти на закритому треку в Індіані. Такий результат показала модифікована версія випущеного до цього автобуса Catalyst E2, який отримав індекс Max, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Proterra відразу позиціонувала себе як Tesla серед виробників автобусів. Вони повинні були стати ефективніше, з великим запасом ходу. Останньою моделлю компанії був автобус Catalyst E2 з запасом ходу до 570 км в залежності від комплектації та обсягу батарей. Найбільша ємність, яку можна було отримати - 660 кВт⋅ч. Саме з нею автобус проїжджав заявлені 570 км.

У версії Max вдалося підвищити ефективність автобуса. Все з тими ж 660 кВт⋅ч він зміг проїхати відстань, більш ніж в 3 рази перевищує показники серійного Catalyst E2. У цьому рекорді творці в першу чергу бачать життєздатність електричних автобусів. На практиці вони не будуть їздити по 1700 на одній зарядці, але безумовно Catalyst E2 зможе замінити автобуси з ДВЗ на будь-якому міському маршруті.

Для компанії зараз наступають хороші часи. Proterra отримала $ 140 млн інвестицій, в тому числі від BMW. Гроші підуть на розширення виробництва. До цього з Tesla в компанію перейшов віце-президент з виробництва. На руку грає і мінливе ставлення влади міст і країн до питань екології та переходу на електричний транспорт. Фірма стверджує, що вже продала 400 автобусів, а число замовлень тільки зростає. Наприклад, недавно Сіетл замовив 120 штук.

Паралельно компанія розвиває і безпілотний напрямок. Так, стало відомо про плани Proterra з тестування безпілотних автобусів у Неваді. Компанія розробляє програму автоматизації громадського транспорту спільно з Регіональною транспортною комісією округу Уошо, штат Невада. У компанії заявили, що метою тестів є створення алгоритмів, які дозволять запустити автономні автобуси в повноцінному комерційному масштабі.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...