Tesla развиваєтся: в роботі вісім нових автомобільных проектів

Деякі з електрокарів вже виходять на ринок, а іншим ще не придумали навіть назви.

Фото: riastatic.com

Патріоти України з посиланням на Нескучные новости пропонують приблизний графік виходу моделей від невеликого позашляховика, до мікроавтобуса.

В управлінні Tesla знаходиться 8 проектів з розробки транспорту на електротязі. Два з них — седан Model S та позашляховик Model X — вже презентовані на ринку та займають флагманські позиції. Компанія готує до випуску Model 3 — електромобіль, на який голова Tesla Ілон Маск покладає найбільші сподівання. П'ятимісний седан буде приносити компанії $20 млрд на рік та стане першим масовим безпілотником. До кінця 2017 року Tesla планує випускати по 7000 авто цієї моделі на тиждень. Презентація остаточної версії автомобіля відбудеться у липні.

Компанія також веде розробку Model Y — невеликого позашляховика, зібраного на тій самій платформі, що і Model 3. За даними Electrek, виробництво моделі стартує в конці 2018 року.

Ще однією очікуваної новинкою стане спортивний електромобіль Tesla Roadster нового покоління. Нещодавно Илон Маск підтвердив, що компанія дійсно збирається випустити спорткар та почне виробництво через кілька років — ймовірно, не раніше 2019. Також керівник Tesla повідомив, що електрокар обладнають відкидним верхом.

Останні три проекту американської компанії не стосуються як категорії легкового транспорту. Мікроавтобус Tesla, зібраний на базі шасі Model X, піде у виробництво у 2019 році. За словами Маска, надихає розробників мікроавтобус California Custom від Volkswagen.

До 2018 року компанія має почати виробництво електричної вантажівки Tesla Semi. Маск зауважив, що інженери-розробники вийшли на абсолютно новий рівень та приготували дещо неймовірне. Презентація вантажівки відбудеться вже у вересні. І електробус, і вантажівка входять у другий мастерплан компанії, презентований Маском у липні торік.



Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...