Теракт у Дортмунді організував екс-росіянин

Поліція Баден-Вюртемберга заарештувала підозрюваного в організації атаки – 28-річного Сергія В.

Фото: news.pn

На даний момент поліція зайнята пошуком двох потенційних спільників, які також є вихідцями з Росії, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Згідно з інформацією слідства, три вибухових пристрої були нашпиговані металічними предметами, а їх руйнівна сила сягала кількох сотень метрів. Підозрюваний міг активувати пристрої з номера отеля, який він спеціально завчасно зняв.

Відзначається, що Сергій В. звернув на себе увагу співробітників отеля, де знаходився, одразу після вибуху . В той час коли всі гості схвильовано побігли, він спокійно пішов у ресторан та замовив біфштекс. Крім того, при замовленні номеру Сергій В. попросив вид з вікна саме на дорогу, де стався вибух.

Згідно з даними слідства, затриманий не мав відношення до жодної з екстремістських організацій. За однією з версій Сергій В. скоїв вибухи з метою заробити грошей. Стверджується, що раніше він придбав 15 тисяч акцій "Борусії" на 78 тисяч євро, а після вибуху та обвалення акцій на ринку він зміг би заробити біля 3,9 мільйона євро.

Крім того, за інформацією ЗМІ, підозрюваний міг самотужки зробити бомбу. Влітку 2015 року він отримав приз в одній зі шкіл у галузі електроніки та промислової техніки.

Перша гра 1/4 фіналу Ліги чемпіонів між "Борусією" та "Монако" була відкладена на день через вибухи біля автобуса німецького клубу. В результаті інциденту захисник дортмундців Марк Бартра отримав травму руки.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дістане Москву та Петербург: Український вбивця авіаносців, військових баз та мостів збільшить радіус дії до 1000 км - ЗМІ

вівторок, 16 квітень 2024, 8:38

Москві приготуватись: Україна збільшить далекобійність ракет "Нептун" до 1000 км і наростить їх виробництво в 10 разів

Війна та передова до кінця - то для бідних та "дурних": Як багаті та безсовісні "непридатні" прокладають собі шлях за кордон при потуранні можновладців, — ЗМІ (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 8:15

Цих мажорів не шукатимуть віськомативці. Журналістське розслідування вскрило один з наганебніших видів корупції в Україні під час війни. Чартер, Ferrari, Lamborghini, BMW, день народження на Ібіці, озеро Комо — це лише деякі зі складових однієї відпуст...