Тепер і внутрішній голос навчилися прослуховувати?

Якось за приватність стає тривожно.

Фото з відкритих джерел.

Американські вчені змогли розшифрувати внутрішній голос людини. Автори винаходу створили алгоритм для розпізнавання слів, які вимовляються подумки. Про це збентежено повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Під час проведення експерименту експерти зафіксували певний рівень активності мозку у досліджуваних пацієнтів, які страждають від нападів епілепсії. Для цього в череп учасників були встановлені спеціальні електроди.

В ході експерименту пацієнтам показували тексти з виступів американських президентів і вірші для дітей. Учасникам запропонували спочатку прочитати зазначені тексти вголос, потім - подумки, а трохи пізніше - постаратися ні про що не думати.

Вчені зафіксували збільшення активності окремих нейронів мозку. За результатами обробки даних створили спектрограму. За допомогою розробленої програми, яка налаштована на мозок окремої людини, вченим вдалося відтворити прочитаний текст, причому результати виявилися успішними навіть при інтерпретації тексту, прочитаного про себе.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового": Військовослужбовець ЗСУ розповів про спроби просування росіян

четвер, 28 березень 2024, 12:40

Росіяни не можуть взяти Вугледар, бо він розташований на висоті. Тому зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового. Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Михайло-Лука Кабусь (Магнат), передають Патріоти України. "Окупанти хочуть через Курахове ...

"Маємо стати міцними не тільки фізично, але й духовно": У священника Миколая знайшли пророцтво про перемогу України

четвер, 28 березень 2024, 12:14

Україна перебуває на порозі великих змін – в очікуванні на повернення тимчасово окупованих ворогом територій та миру українці мають ретельно готуватись та накопичувати ресурси, не лише військові, але й духовні. Слова про це знайшли в пророцтві священни...