Синоптики віщують українцям контрастну осінь

​Осінь 2017 року в Україні буде досить теплою і не сильно дощової, і хоча перші заморозки прийдуть уже в жовтні, листопад очікується "плюсовим".

Так, Укргідрометцентр обіцяє у вересні середньодобову температуру в районі +14 – +20 градусів тепла, а в гірських районах країни – +12 – +13, повідомляють Патріоти України.

Що стосується опадів, то, за словами синоптиків, дощитиме в межах норми, властивих першому місяцю осені, – у вересні випаде приблизно 35-70 мм.

У той же час, народний синоптик Леонід Горбань погоджується з офіційним прогнозом, відзначаючи, що "вересень цього року буде прохолодним".

За його словами, в перший тиждень місяця середньодобова температура в Україні складе +18 – +19 градусів, а вдень повітря прогріється не більше ніж до +22. Але вже 7 вересня похолодає – середньодобова температура впаде на чотири градуси – до +15, а вдень термометри опустяться до 18 градусів тепла.

Так буде три дні – до 9 вересня, після чого похолодання лише посилиться – до +8 – +9 градусів тепла вночі і +12 – +14 вдень.

Бабине літо прийде в Україну лише в середині вересня на кілька днів – буде сухо і сонячно, а вдень термометри покажуть +19 – +21 градус. Але з 17 вересня "спека" закінчиться, і до кінця місяця температура піде на спад – до +17 – +18 тепла.

Що стосується опадів, то народний прогноз обіцяє щодо сухого початку осені.

"Дощі в країні будуть з 8 по 13 вересня і в кінці місяця – в 26-29 числах", – передрікає Леонід Горбань.

З народним прогнозом солідарні і погодні сайти - спеки в вересні не буде, а середньомісячна температура у всіх областях не підніметься вище +22 градусів. На заході середня денна температура складе +20, а нічна +12. Трохи тепліше буде в центральних регіонах країни - в середньому +19 вдень і +12 вночі. У північних і східних областях повітря буде прогріватися до +18 вдень і +11 вночі.

А найтепліше традиційно буде на півдні - в середньому близько +22 градусів вдень, а вночі +15. При цьому, згідно з онлайн-прогнозами, початок вересня буде сухим, а після 15 числа почнуться затяжні дощі у всіх областях, які триватимуть від трьох до десяти днів.

За розрахунками народного синоптика, жовтень буде холоднішим, аніж вересень.

Як розповів Горбань, перші два жовтневі тижні майже кожен день буде йти дощ. В цей час термометри покажуть середньодобову температуру +12 +14 градусів, а денну +15 +17.

За словами Горбаня, 15 жовтня очікуються перші заморозки. З огляду на те, що середня температура за добу опуститься до +5, вночі стовпчики термометрів цілком можуть впасти нижче нуля. Правда, так холодно буде всього пару днів - вже у 20-х числах жовтня повітря вдень прогріється до 14-15 градусів тепла. Така погода триватиме до кінця місяця, а в останні дні жовтня вдарять нічні морози - до трьох градусів нижче нуля. Тоді ж очікуються дощі, які, на думку народного синоптика, можуть перейти в мокрий сніг.

А ось листопад Україні буде відносно теплим.

"За моїми розрахунками, в листопаді температура буде частіше плюсова, аніж морозна", - стверджує народний синоптик.

Правда, за його прогнозами, періоди заморозків в останній місяць осені все ж будуть - швидше за все, в кінці листопада. Крім того, в перших числах місяця йтимуть проливні дощі майже в усіх регіонах країни. Але до грудня в Україні буде сухо.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фактично, "філософ" Дугін у бесіді з Такером Карлсоном визнав, що цінності Росії липові, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:15

"Популярний телетрампіст Такер Карлсон продовжує годувати свого глядача трешем із Росії. Путін, Дуров та Дугін. Кого наступного покажуть американським ультраправим в надії переконати, що є якийсь унікальний російський стиль життя? Де можна вбивати, ґва...