Свинська справа: Польща будуватиме паркан на кордоні з Україною

​Спорудження вздовж кордону з Білоруссю та Україною огорожі пояснюється запобіганням міграції диких кабанів, які переносять африканську чуму свиней (АЧС).

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Польське радіо.

Наразі у Польщі вивчають правові та екологічні умови спорудження вздовж кордону з Білоруссю та Україною паркану проти кабанів. Результати стануть відомі протягом двох-трьох тижнів.

Міністр сільського господарства Польщі Кшиштоф Юрґєль повідомив, що вартість паркану становитиме 130 мільйонів злотих (30 мільйонів євро), а довжина огорожі – 729 кілометрів. Міністерство фінансів обіцяє надати таку суму.

На думку експертів, причиною появи африканської чуми свиней у Польщі були заражені цим вірусом дикі кабани, що зайшли на територію Польщі з Білорусі.

Як оцінив міністр Юрґєль, паркан є необхідним, попри факт, що восени кількість нових вогнищ африканської чуми свиней повинна значно зменшитися. Найбільш небезпечні місяці, коли розвиток хвороби є найсильнішим, це червень, липень і серпень.

Від моменту появи АЧС в Польщі в 2014 році до сьогодні виявлено 93 вогнища цього захворювання в трьох вооєводствах: Підляському, Люблінському та Мазовєцькому. Також виявлено 461 випадок зараження АЧС в диких кабанів.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...