Стали відомі причини масового отруєння рибою у Львові

​Результати лабораторних досліджень підтвердили, що причиною масового отруєння львів’ян вудженою рибою з Привокзального ринку стали бактерії сальмонели.

Про це повідомив головний лікар Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко, передають Патріоти України. Тим часом підозрюваній у продажі отруєної риби львів’янці офіційно оголосили підозру у вчиненні злочину, їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Станом на ранок вівторка у лікарні перебувають 58 осіб, серед яких 6 дітей. Ще четверо людей, в тому числі і одна дитина, лікуються амбулаторно. Одного хворого уже виписали.

Усі хворі, за словами Сергія Федоренка, отримують відповідне лікування. У лікарні вони проведуть в середньому 10 днів, але це залежатиме від їхнього стану здоров’я.

Заступник директора ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олег Когут повідомив, що бактерії сальмонели виявили у шматку вудженої риби, яку взяли в сім’ї, де були хворі. Лабораторні дослідження ще продовжуються, щоб встановити точний вид бактерії, оскільки на території України відомі майже 500 видів сальмонели.

Сальмонела надзвичайно стійка до впливу низьких температур і може тривалий час жити і розмножуватися в харчових продуктах. У молоці – 20 днів, ковбасних виробах – 2-4 місяці, кефірі – 2 місяці, замороженому м’ясі – від півроку до року, вершковому маслі – 3 місяці, пиві – 2 місяці, сирах – майже рік. У м’ясних і молочних продуктах вона не тільки добре зберігається, а й швидко розмножується, при цьому ні вигляд, ні смак, ні запах продуктів не змінюється.

Одним з найпоширеніших шляхів поширення сальмонели є молочні та м’ясні продукти, а також яйця хворих птахів. Ні копчення, ні соління не вбивають сальмонелу, заморожування тільки сприяє продовженню терміну виживання цих мікроорганізмів у продуктах. Знищити сальмонелу може тільки термічна обробка продуктів. При температурі 80 градусів вона гине впродовж 3 хвилин. Усі дезінфекційні розчини, навіть у звичайних концентраціях, швидко вбивають мікроби сальмонели.

Нагадаємо, що масове харчове отруєння вудженою рибою з Привокзального ринку стало найбільш масовим у Львівській області за останні 10 років. Продавчині, яка самостійно завудила 25 кг замороженої скумбрії і продала їх на Привокзальному ринку, уже офіційно оголосили про підозру у злочині, їй загрожує до 8 років позбавлення волі. Уже встановлено, що жінка не мала жодних документів на продаж риби, на ринку вона офіційно торгувала спеціями.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...