Стала відома причина призупинення членства України в ВООЗ

Як з'ясувалося, борг за несплату членських внесків накопичувався ще з 2014 року і склав на сьогоднішній день 26 мільйонів доларів.

Фото з відкритих джерелУкраїна тимчасово перестала бути повноцінним членом ВООЗ. Через заборгованість по сплаті членських внесків наша країна позбулася права голосу і у виборах нового генерального директора Всесвітньої організації охорони здоров'я участі не брала, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Україна бідніша Сомалі

За словами експертів, ми все ще є членами ВООЗ, але з дуже урізаними функціями.

- Ми не зможемо голосувати за ті чи інші рішення, поки не виплатимо заборгованість. Коли боргу не буде, наші права відновлять, - розповів "КП в Україні" відповідальний секретар Національної медичної палати Сергій Кравченко.

За даними прес-служби ВООЗ, в голосуваннях беруть участь 186 країн. Участь чотирьох країн в діяльності ВООЗ тимчасово призупинено, оскільки вони не сплатили заборгованість по членських внесках.

До чорного списку, крім України потрапили Центральноафриканська республіка, Коморські острови і Гвінея-Бісау. Була в цьому списку і Сомалі, але гроші для сплати боргу країна знайшла і повноцінне членство відновила.

Сума внеску для кожної країни індивідуальна і розраховується відповідно до добробуту країни.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, ситуацію з несплатою членських внесків Всесвітньої організації охорони здоров'я пояснив тим, що 2014 року на державному рахунку України було всього 108 тис. грн.

"Ви уявіть, які виклики стояли перед урядом Яценюка в 2014-2015 роках... Можливо, ці питання відійшли на другий план", пояснив заборгованість Володимир Гройсман.

Що дає членство в ВООЗ?

ВООЗ, як написано на сайті організації, здійснює моніторинг регіональної і глобальної ситуації в галузі охорони здоров'я, зводячи воєдино інформацію про захворювання і стан здоров'я, виступає в ролі глобального охоронця надійності медико-санітарної інформації та співпрацює з країнами в зміцненні механізмів створення, обміну і використання високоякісних інформаційних ресурсів. У разі виходу з організації Україна буде автоматично відрізана від програм ВООЗ.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...