Спритні британські вчені виявили копито коня Наполеона

Тривалий час воно служило коробочкою для нюхального тютюну.

Фото: rbc.ua

Британські археологи знайшли копито арабського скакуна Маренго, який належав французькому імператору Наполеону Бонапарту, розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Наголошується, що через 202 року після того, як Наполеон зазнав своєї поразки в битві при Ватерлоо, відсутню частину прославленого коня знайшли в ящику шафи фермерського будинку в Сомерсеті на південному-сході Англії. Раніше цей будинок належав заможній родині, яка придбала Маренго після остаточного розгрому армії імператора при Ватерлоо в червні 1815 року.

Сам Наполеон був засланий на безлюдний острів Святої Олени, а його кінь в якості трофея був переправлений через Ла-Манш. Власником тварини, яка брала участь у битвах при Аустерліці, Єні, Ваграмі і у російському поході Наполеона, став англійський офіцер Вільям Ангерстейн. Жеребець продовжував жити на англійській фермі поки не помер в 1831 році в 38 років.

Зараз скелет коня виставлений в Національному музеї армії в лондонському районі Челсі, проте у передніх ніг не вистачає копит. Виявилося, що після смерті скакуна Ангерстейн зробив з них дві коробочки для нюхального тютюну. Прикрашені сріблом незвичайні табакерки пускали навколо столу після званих вечерь, і всі бажаючі могли взяти дрібку тютюну із копита коня імператора.

Після того, як копито було виявлено, воно було передано новим власником в дар лондонському Музею палацової кавалерії, де і виставляється до цих пір.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...