"Співають" як солов'ї: Затримані у справі Курченка корупціонери масово "здають" свого патрона

Слідство зібрало докази порушень з боку екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка у рамках розслідування діяльності так званих "програмних підприємств", які брали участь в схемі ухилення від сплати податків.

Фото з відкритих джерелПро це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури. "Один з колишніх керівників обласної податкової адміністрації розкрив механізм забезпечення діяльності вказаних схем з боку податкових органів, починаючи від міністерства доходів і зборів України, закінчуючи районною податковою інспекцією, де на обліку перебували "програмні підприємства", – сказано в повідомленні.

Також були розкриті умови роботи підприємств реального сектору економіки з так званими "податковими майданчиками" та задіяними у вказаних схемах службовими особами податкових органів.

Головна військова прокуратура ГПУ продовжує допити як колишніх, так і чинних працівників податкових органів у рамках кримінального провадження щодо "програмних підприємств".

"Програмними підприємствами" слідчі називають "створені злочинною організацією на чолі з екс-міністром доходів і зборів Олександром Клименком фіктивні суб'єкти підприємницької діяльності, які використовувалися для ухилення від сплати податків". Їх не перевіряли.

Нагадаємо, що 24 травня в Україні затримали рекордну кількість корупціонерів, зокрема 23 топ-чиновників, податківців частів президентсва Віктора Януковича. Їх доправляли до Києва не вертольотах. Після 454 обшуків та інших слідчих дій з'ясувлося що затримані незаконно збагатилися на 97 млрд грн.

Тоді ж суди арештували з правом застави - 11 підозрюваних, запобіжний захід (застава) обрано - 7 підозрюваним, запобіжний захід (особисте зобов'язання) - 4 підозрюваним.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сухопутні війська ЗСУ під Авдіївкою атакували групу спецпризначенців РФ разом із снайпером (відео)

субота, 20 квітень 2024, 18:53

Сили оборони України атакували дроном групу російських спецпризначенців у районі села Бердичі Донецької області. Відповідне відео 20 квітня опублікували в Telegram Сухопутних військ ЗСУ, передають Патріоти України. Зазначають, що українські військові п...

"Наконец-то денацификация": Як чеченці виховують військових-росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 17:59

Окупанти продовжують вражати своєю жорстокістю – навіть щодо "своїх". Так, чеченець з армії РФ демонстративно побив російського солдата. Усе через пияцтво й мародерство. Про це пише журналіст та блогер Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі, передаю...