Сонму католицьких святих додалося: Понтифік канонізував двох Фатімських свідків Богородиці (відео)

"Ми оголошуємо блаженних Франсішку Марту і Жасінту Марту святими", - сказав Папа перед початком меси.

Світлина з вільних джерел

Через сто років після славетної події Папа Римський Франциск під час поїздки у місто Фатіма (Португалія) зарахував до лику святих двох дітей-пастухів, які в 1917 році стали свідкам явлення Божої Матері. Щоб побачити на власні очі обряд канонізації, в Фатіму з'їхалися тисячі віруючих з різних країн, з піднесенням повідомляють Патріоти України.

Як стверджує римсько-католицька церква, 13 травня 1917 року біля Фатіми дітям-пастухам - Франсішку і Жасинте, а також їх кузині Лусії з'явилася Богородиця. Вона нібито розповіла їм про майбутні революції та війни XX століття. Франсішку і Жасинте померли в 1918 році під час епідемії іспанки.

Зарахування дітей до лику блаженних (беатифікація), яке передує канонізації, відбулося в 2000 році при Папі Іванові Павлові II. Беатифікація Лусії почалася після її смерті в 2005 році і ще не завершилася.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як радянська влада влаштувала першотравневий мітинг, приховуючи катастрофу на ЧАЕС: Шокуючі подробиці

неділя, 28 квітень 2024, 17:00

Офіційна інформація про те, що на ЧАЕС сталася аварія з’явилася лише ввечері 28 квітня та обмежилась 15-секундним повідомленням, в якому йшлося про пошкодження атомного реактора та про те, що вживаються всі необхідні заходи. Попередження про небезпеку ...

Зараз окупанти дуже активно атакують нашу будівельну техніку - військовий експерт

неділя, 28 квітень 2024, 16:41

Військовий експерт у галузі зв’язку, РЕР та РЕБ Сергій Бескрестнов із позивним Флеш в інтерв'ю Radio NV розповів, що окупанти зараз атакують українську будівельну техніку, передають Патріоти України. «Зараз рашисти дуже активно атакують нашу будівельну...