Сьогодні на Землю обрушиться потужна магнітна буря, повідомляється про ймовірні наслідки

У найближчі години Землю накриє сильна магнітна буря, причиною якої став потужний потік сонячного вітру

Про це повідомив завідувач лабораторією варіації космічних променів Інституту земного магнетизму, іоносфери і поширення радіохвиль РАН Анатолій Бєлов, передають Патріоти України.

"На Сонці спостерігається корональна діра з високошвидкісним потоком сонячного вітру, який йде у бік Землі. Він уже викликав міжпланетне обурення і малу магнітну бурю на Землі", - зазначив Бєлов.

За його словами, пік явища очікується в найближчі години, після чого відбудеться спад. Експерт додав, що ця магнітна буря оцінюється на чотири з дев'яти можливих балів. Також Бєлов пояснив, що вплив зазначеного явища на Землю проявляється у вигляді полярних сяйв.

Крім того, в результаті бурі можливе погіршення самопочуття людей, які страждають на хронічні захворювання. За словами фахівця, на людей сильні і слабкі бурі здійснюють однаковий вплив. При цьому збої в роботі техніки можуть викликати лише найсильніші бурі.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...