Смартфонове рабство - навчи себе від нього звільнятись

Все більша кількість корисних і незамінних функцій розумного телефону призвело до того що ми впадаємо в залежність від нього. Пропонуємо низку рекомендацій як її подолати.

Фото: uainfo.org

Смартфон - фантастичний пристрій. У ньому є фотоапарат, годинник, ліхтарик, карта з компасом, відеомагнітофон (з фільмами), все енциклопедії світу, перекладач на будь-яку іноземну мову - в дитинстві за кожен з цих предметів я б повісився. І все ж від нього потрібно відмовитись. Як це зробити розповідають вам

1. Проведіть без смартфона три дні. Припустимо, у відпустці. Попередьте знайомих і маму, що будете недоступні. У перший день вам гарантована жахлива ломка, але вже на другий вас почне потихеньку відпускати. Якщо сама ідея відмови від мобільної комунікації здається вам безглуздим луддитством...

Довідка: Луддити (англ. Luddites) - учасники стихійних протестів, що проходили в кінці 18-го і початку 19-го століття проти впровадження машин в ході промислової революції в Англії, які вважали, що їх робочих місць загрожує небезпека.

2 ... подумайте, скільки часу ви проводите, опустивши голову вниз. Принциповою відмінністю людини від свині є нездатність останньої поглянути на небо - в силу будови хребта. Відірвіться від медіа корита, подивіться догори.

3. Мозок метушиться між десятками нескінченних розмов, утомливих розваг і депресивних новин. Вирине - життя потече спокійніше.

4. Згадайте відпустку, романтичний уїк-енд, сімейну урочистість. Готово? Швидше за все, ви згадуєте кращі моменти такими, якими їх зобразив ваш смартфон. Не життя, а фотографії. Ваші спогади - це ксерокопія ксерокопії. Чи не прикро?

5. Зізнайтеся собі, що ви залежні. Перший крок, який роблять до лікування анонімні алкоголіки, - визнання себе алкоголіками.

6. Згадайте про свою гордість. Чому ви вічно стирчите в телефоні? Чекаєте схвалення напівзнайомих людей в Інстаграмі й Фейсбуці, нескладних вигуків в чатах у Вотсапі чи Телеграм? Це дозволяє вам почувати себе потрібним?

7. Не користуйтесь телефоном, зустрічаючись з друзями. Соцмережі дозволяють отримувати «погладжування» в набагато більш чіткою та однозначною формою, ніж дружня розмова. Це як сьорбати колу дволітровими пляшками, замість того щоб отримувати вуглеводи з яблук, - звикаєш, і це руйнує організм.

8. Побудьте з собою наодинці, згадайте себе. Постійне відволікання на карусель психостимулів на телефонному екранчику не вирішує проблем, а глушить їх.

9. Почніть читати книгу, і ви побачите, як нудно вам стає всього через пару хвилин: хочеться закрити її й відкрити новини, чати, стрічку друзів - щоб там теж занудьгувати через пару хвилин. Ви розучилися тривало концентруватися на тексті. Спасибі телефонами.

10. Спробуйте перемножити двозначні числа в розумі, назвати по пам'яті десять творів Пушкіна або доїхати до одного без допомоги навігатора. Виходить не дуже, так?

11. Повірте параноїкам: немає більш зручного способу стежити за вами, ніж ваш смартфон. Спецслужби, рекламники, все ті, кого це не стосується, знають ваші маршрути, витрати, сексуальні переваги. І продають один одному ваше приватне життя, як залежаний товар.

Дмитро ГЛУХІВСЬКИЙ

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Під Єкатеринбургом зростає база зберігання танків, - військовий аналітик

субота, 20 квітень 2024, 16:30

За поточних темпів військових втрат і нинішніх обсягів нового військового виробництва у Росії закінчаться всі танки приблизно за 2-2,5 року. Такі підрахунки зробив військовий оглядач Covert Cabal, передають Патріоти України. Аналітик зазначає, що з поч...

Росіяни вбивають українців "просто так", а Захід, як і раніше, говорить про необхідність "терміново виділити" Україні ППО, - Олександр Невзоров

субота, 20 квітень 2024, 16:05

"Рік тому ми всі з жахом дивилися на пса на ім'я Крим. Тоді сталася така сама історія", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Російськими бомбами було вбито цілу сім'ю, на р...