Смартфон в кроці від забуття: Нові технології, що відправлять його на смітник, вже розробляються

Низка компаній в найближчі кілька років представлять революційні розробки, які зроблять смартфони непотрібними.

Фото: politolog.net

Одного разу, не дуже скоро, але і все ж раніше, ніж ви думаєте, смартфон помре - як який-небудь факсимільний апарат з далекого минулого. Найближчі десяток років людина не зможе повністю відірватися від улюбленого і такого зручного гаджета, ну а потім він стане просто не потрібен, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Основу для остаточного знищення смартфона вже сьогодні закладають Ілон Маск, Microsoft, Facebook, Amazon та незліченну кількість невеликих, але шалено амбітних стартапів. І повірте, те, що прийде на зміну звичному вже технічному диву в вашій кишені, буде дійсно схоже на наукову фантастику.

Віртуальні помічники

Судячи за інсайдерською інформацією, Samsung Galaxy S8 (доступний вже за попереднім замовленням) буде поставлятися з новим віртуальним помічником Bixby, який дозволить вам контролювати кожну функцію і додаток тільки своїм голосом. Власне, компанія позиціонує S8 як провідник в цілу екосистему пристроїв, управляти якими можна просто словом. Це вже не смартфон, а абсолютно нова концепція взаємодії людини з навколишнім техносвітом.

Екосистема зі сталі

Наступний iPhone буде також орієнтований на привнесення доповненої реальності в наше повсякденне життя. Зауважте, йдеться не про якесь там віддалене майбутнє - все глобальні зміни такого роду стануться в найближчі пару років. І оскільки такі пристрої, як Amazon Echo, Sony PlayStation VR і Apple Watch, продовжують користуватися обмеженим, але істотним успіхом, експерти очікують поєднання всіх цих пристроїв в одну взаємопов'язану екосистему.

Доповнена реальність

Microsoft, Facebook, Google і підтримуваний Google стартап Magic Leap працюють над створенням автономних гарнітур доповненої реальності, які проектують докладні 3D-зображення прямо в ваші очі. З чуток, Apple працює над цим же.

Цифровий зір

Алекс Кіпман з Microsoft у недавньому інтерв'ю для Business Insider сказав, що незабаром доповнена реальність може повністю замінити смартфон, телевізор і всі інші гаджети з екраном. Це цілком логічно: від окремого пристрою в кишені не так вже й багато толку, якщо всі дзвінки, чати, фільми та ігри проектуються прямо в очі користувачеві, органічно розташовуючись в навколишньому світі.

Аудіогіди

У той же час у світі все більш важливими стають такі пристрої, як Amazon Echo або власні AirPod від Apple. Оскільки штучно-інтелектуальні системи, такі як Siri від Apple, Alexa від Amazon, Bixby від Samsung і Cortana від Microsoft, безумовно стануть більш розумними, з часом, користувач все більше покладатиметься на аудіо інформацію, доповнену відеозображенням в очах.

Цифровий світ

Швидше за все, незабаром нас чекає поступове зрощування світу цифрового і світу реального. Найбільші технологічні компанії обіцяють, що це майбутнє означає мир з меншими технологічними відверненнями та великим балансом, оскільки фізичний світ просто завалиться під натиском нової цифрової реальності, якщо його не захищати. Брати (тепер уже сестри) Вачовські в незабутній «Матриці» передбачали щось подібне.

Телепатія

А тепер настав час дечого дійсно божевільного. На цьому тижні Ілон Маск представив свою нову компанію Neuralink. Цілком серйозно (і, чесно кажучи, підстав не вірити людині настільки підкованому) Маск заявив, що в найближчі десять років буде розроблений нейроінтерфейс, що дозволяє людям обмінюватися думками. Іншими словами, нам обіцяна телепатія. Ласкаво просимо в майбутнє, пані та панове!

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...