Переодягання і танзанит: Секрети багатства простої африканки

​Мешканка Африки Пили Хусейн близько 10 років прикидалася чоловіком - все заради того, щоб розбагатіти.

Танзанит. Фото з вільних джерел

Свого часу авантюристка втекла від чоловіка і з'явилася біля гори Кіліманджаро, де видобувають танзанит. Звідти й почався її довгий шлях до успіху. Про незвичну долю звичайної танзанійки розповідають Патріоти України посилаючись на Нескучные новости.

Пили хотіла випробувати удачу і відправилася на пошуки дорогоцінного каменю, який зустрічається в тисячі разів рідше, ніж алмаз. Але оскільки жінок не пускають в шахти, вона переодягнулася в чоловічий одяг і таким чином обманювала своїх колег протягом майже десяти років.

Пили виросла в багатодітній родині в Танзанії, главою якої був власник кількох фермерських господарств. Батько був одружений на шести жінках, від яких у нього було 38 дітей. Кожній дитині приділяти увагу не вдавалося, деякі були надані самі собі, серед них виявилася і Пили.

"Мій батько ставився до мене як до хлопчика. Мені доручили доглядати за домашньою худобою. І я ненавиділа таке життя", - згадує жінка.

Однак після заміжжя життя Пили стала ще нестерпнішим. У 31 рік вона втекла від свого чоловіка, який постійно її бив. У пошуках роботи жінка опинилася в невеликому місті Мерелані в Танзанії, в передгір'ях найвищої вершини Африки - Кіліманджаро. Це єдине місце в світі, де видобувають рідкісний фіолетово-синій коштовний камінь танзанит.

Пили не вчилася в школі, тому знайти роботу для неї було практично неможливо. Тоді вона вирішила влаштуватися працювати на шахту, переодягнувшись в чоловіка. Замкнутий простір, брудні тунелі, деякі з них тягнуться на сотні метрів під землею - попри всі складнощі, Пили працювала по 10-12 годин на день, сподіваючись знайти дорогоцінний камінь.

І через приблизно рік вона натрапила на поклади танзанита, ставши тут же шалено багатою. Вона купила будинок для батька, матері та двох сестер, купила інструменти й стала наймати шахтарів, щоб ті працювали на неї.

Однак просте непорозуміння відкрило правду, що весь цей час Пили тільки прикидалася чоловіком. Місцева мешканка заявила, що її зґвалтував хтось із шахтарів, і Пили затримали у якості підозрюваного. Однак навіть після її зізнання колеги жінки не могли повірити в правду.

"Вони навіть не вірили поліції, коли їм сказали, що я - жінка. Тільки коли я вийшла заміж у 2001 році, всі звикли до цієї думки", - розповіла Хусейн.

Пили побудувала успішну кар'єру, і сьогодні у неї власна компанія з видобутку дорогоцінних каменів, де працюють 70 співробітників. Успіх Пили дав їй можливість оплатити навчання понад 30 племінниць, племінників і онуків. Однак для своїх дочок вона не хотіла б такого майбутнього. За її словами, вона зробить все можливе, щоб вони добре влаштувалися в житті.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...