Складено перелік найпопулярніших електрокарів Європи

Ринок пасажирських гібридів, що підключаються, в травні виріс на 48% в порівнянні з 2016 роком. З початку року зростання склало 27%, а частка електромобілів - 1,4%, повідомляє Clean Technica.

Європейські покупці воліють придбати Renault Zoe. У травні було продано 2095 штук, на 26% більше, ніж в тому ж місяці 2016 року. П'ятий місяць поспіль ця модель стає бестселером в Європі, особливо, у Франції, де її купили 1230 осіб, інформують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Mitsubishi Outlander PHEV продовжує утримувати позиції в топ-5 списку, вийшовши на новий для себе скандинавський ринок. З 1 842 замовлень 343 були з Норвегії, 297 - зі Швеції.

На третьому місці - BMW i3 (1629 продажів), причому 3 з 4 куплених автомобілів були повністю електричними, на відміну від ситуації рік тому. Експерти пояснюють це збільшенням дальності пробігу.

Істотні знижки дозволили Nissan Leaf зайняти 4-е місце, попри зростаючу конкуренцію і навіть збільшити продажі на 8% в порівнянні з минулим місяцем, до 1378 одиниць. Замикає список Volkswagen Passat GTE (1170 штук), що потіснив Tesla Model S.

Хороші показники зростання також у BMW 225xe Active Tourer, що займає 9-е місце, і у двох різновидів VW Golf, електричної і підключаємої (15 і 14 місця, відповідно).

Що стосується часток ринку по виробниках, BMW володіє 20%, на другому місці Renault з 13%, за третє борються Nissan (11%), VW (10%), Tesla (9%) і Mercedes (9%).

Істотно вищі показники зростання продажів продемонстрував Китай: за травень 2017 в країні було продано на 49% більше електромобілів, ніж в тому ж місяці 2016 року. Це приблизно 40 тисяч одиниць, і більшість з них - місцевих марок.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сухопутні війська ЗСУ під Авдіївкою атакували групу спецпризначенців РФ разом із снайпером (відео)

субота, 20 квітень 2024, 18:53

Сили оборони України атакували дроном групу російських спецпризначенців у районі села Бердичі Донецької області. Відповідне відео 20 квітня опублікували в Telegram Сухопутних військ ЗСУ, передають Патріоти України. Зазначають, що українські військові п...

"Наконец-то денацификация": Як чеченці виховують військових-росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 17:59

Окупанти продовжують вражати своєю жорстокістю – навіть щодо "своїх". Так, чеченець з армії РФ демонстративно побив російського солдата. Усе через пияцтво й мародерство. Про це пише журналіст та блогер Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі, передаю...