"Скажений пес" їде в Україну: Чи варто очікувати отримання летальної зброї, - експерт

Попри надії українців на надання зброї, приїзд міністра навряд зрушить з місця це питання.

Патріоти України надають пряму мову фахівця.

Я не впевнений, що при адміністрації Трампа Україна отримає летальну зброю. Найкраще, на що ми можемо розраховувати, це на нелетальну підтримку. Можливо, на контрбатарейні радари, певні медичні засоби, реанімобілі і тому подібне. Те, що Україна може отримати Джавеліни - я думаю, що це виключено. Оскільки як адміністрація Обами, так і адміністрація Трампа бояться провокувати Росію.

У цій ситуації може бути просто така історія: цей привід для надання Україні летальної підтримки будуть використовувати як певний інструмент внутрішньої американської політики. Те, що Джеймс Маттіс (міністр оборони США – ред.) приїжджає – це безумовно добре, але рішення з приводу надання підтримки приймає не він.

Рішення приймає Білий Дім. І наскільки мені відомо, у Білому Домі немає на сьогоднішній день таких настроїв, щоб надати Україні летальну підтримку, не дивлячись на те, що дійсно є великий тиск на саму адміністрацію Трампа.

І знову ж таки, те, що Трамп не надає летальну підтримку будуть використовувати як черговий привід звинуватити його у зв’язках з Росією. Начебто він не хоче сваритись з Путіним.

Але я думаю, що в цій ситуації Україна може розраховувати на інші види підтримки. Це може бути будівництво цього командного центру в Очакові. Це може бути і фінансування певних статей витрат Міністерства оборони зі сторони Сполучених Штатів Америки і тому подібне.

Окрім летальної підтримки, про яку зараз багато говорять, напрямків для кооперації між американськими і українськими міністерствами оборони більш, ніж достатньо.

Микола ВОРОБЙОВ

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...