Щасливе возз'єднання: Кіт з родини іракських біженців повернувся до господарів, перетнувши всю Європу

Іракська родина - мати та п'ятеро дітей - була змушена тікати з міста Мосул, окупованого терористами. Звичайно, вони не могли кинути ще одного члена сім'ї - кота Кункуша породи турецький ван.

У листопаді минулого року сім'я, пройшовши нелегкий шлях, прибула на острів Лесбос, але там її чекало ще одне лихо. У метушні кіт злякався та вистрибнув з човна на берег. Мати та діти витратили не одну годину на його пошуки, але марно. В результаті біженці були змушені продовжити свій шлях, який в кінцевому рахунку успішно завершився в Норвегії, розповідають Патріоти України.

Кункушу тим часом теж довелося нелегко. Місцеві коти не прийняли його за свого і всіляко тероризували, не підпускаючи до їжі. На щастя, це привернуло увагу волонтерів: скромний домашній кіт відрізнявся від грецьких хуліганів як зовнішністю, так і поведінкою. Зоозахисники здогадалися, що «аристократ», швидше за все, прибув на одному з човнів з біженцями, і вирішили про нього подбати. Вони розмістили в інтернеті оголошення про знайденого кота на двох мовах - англійській та арабській, в соціальних мережах була створена спеціальна група і оголошений збір коштів для повернення кота господарям.

І ось приблизно через півтора місяці іракська сім'я нарешті зв'язалася із зоозахисною організацією через соціальну мережу! Перший дзвінок по скайпу: жінка та діти буквально плачуть від щастя, а Кункуш, чуючи голоси улюблених господарів, намагається знайти їх за монітором ноутбука.

Кот Кункуш породи турецький ван до того, як сім'ї довелося бігти з Іраку

Кункушу довелося нелегко в Греції. Місцеві коти не прийняли його та всіляко тероризували, не підпускаючи до їжі

На щастя, поведінка та зовнішність кота привернули увагу волонтерів.

Кункушу дали почесне грецьке ім'я Діас (Зевс). У Греції Діас став повноцінним громадянином Євросоюзу - отримав ветеринарний паспорт ЄС. Незабаром завдяки парі, що взяла на себе турботу про кота, Кункуш-Діас здійснив подорож до Берліна, де пошуки господарів продовжилися.

Щасливе возз'єднання

Тепер щасливий та задоволений котусь відсипається в новому будинку.
Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...