Ринкова вартість найбільшої істоти на Землі оцінена у 42 мільярди доларів

Компанія Deloitte підрахувала прямий і непрямий прибуток, який приносить Австралії Великий Бар'єрний риф. Всебічний розрахунок цінності рифа дозволив експертам оцінити приблизно ринкову вартість найбільшого в світі живого організму.

Фото з відкритих джерелСьогоднішня вартість рифа - $ 42 млрд. Він щорічно приносить економіці Австралії $ 4,8 млрд і забезпечує 64 тис. Робочих місць, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Крім того, існування рифа надає матеріали для дослідження вченим, привертає до Австралії туристів, що збільшує прибуток авіакомпаній, і дає ще низку переваг національної економіки.

"Як найбільший живий організм в світі, і одна з найбільш різноманітних і складних екосистем планети, Великий Бар'єрний риф по праву вважається безцінним і незамінним", - йдеться в дослідженні.

Великий Бар'єрний риф в останні роки страждає від "відбілювання". Воно пов'язане з тим, що його корали втрачають зооксантелли. Це окремі організми, що живуть в симбіозі з коралами. Коли корал піддається стресу або потенційно небезпечного впливу, зооксантелли його залишають.

Саме це і відбувається з Великим Бар'єрним рифом вже другий рік поспіль, впевнені вчені. Дослідники вважають, що процес загрожує самому існуванню рифа.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Саммит мира в Швейцарии: завышенные ожидания или сдержанный оптимизм - Злий Одесит

субота, 4 травень 2024, 9:05

Как известно, 15 и 16 июня в швейцарском Бюргенштоке пройдёт саммит мира по Украине, в ходе которого будут обсуждены вопросы урегулирования войны, а так же создание дорожной карты участия России в мирном процессе. О проведении данного саммита заявлялос...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...