Рукаті китайці спорудили унікальний міст (фото)

У китайській провінції Хубей побудували перший у світі міст не через річку, а вздовж.

Міст "Надводне шосе" має довжину 10,5 км і допомагає водіям скоротити дорогу між Шанхаєм і Ченду в три рази, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Спочатку планувалося побудувати звичайну дорогу, але місцеві жителі відмовилися надати свою землю для будівництва, а будівництво тунелю через гірський масив виявилося занадто дорогим.

Будівництво дороги зайшло в глухий кут, поки китайському інженеру Чену Ксінгда (Chen Xingda) не прийшла в голову блискуча ідея. Суть її полягала в тому, щоб обійти гори по річищу річки, спорудивши над нею міст по ходу течії. Саме на цьому варіанті й зупинилися інженери.

На будівництво моста пішло $ 71 млн, що порівняно недорого для такої споруди. Крім того, ця ділянка дороги стала найкрасивішою і незвичайною.


Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...