Розповідь про Кафку - співця страхів, трагізму та абсурду

Письменника, який залишив значний слід в європейській і світовій літературі.

Франц Кафка

Патріоти України з посиланням на Нескучные новости нагадують, що в суботу, 3 червня, виповнюється 93 роки з дня смерті одного з найвидатніших німецькомовних письменників XX століття Франца Кафки. Попри те, що за життя його талант не був оцінений, після смерті Кафка став всесвітньо відомим. Пропонуємо вам згадати, чим же унікальна творчість геніального письменника.

Ще в дитинстві через знедоленість та замкненість його називали дивним і божевільним. Юний Кафка страждав від самотності і нерозуміння. Крім того, у нього була маса хронічних захворювань - туберкульоз, безсоння.

За життя було опубліковано лише кілька його творів, які ніхто не гідно оцінив. І тільки після смерті Кафки його друг опублікував рукописи письменника, після чого той отримав всесвітнє визнання.

Всі твори Кафки - це відбиття його неврозів і переживань. Використовуючи творчість, він боровся зі своїми страхами.

Радості цього життя суть не його радості, а наш страх перед сходженням до вищого життя; муки цього життя суть не його муки, а наше самобичування через цей страх.

У мені, як і в інших людях, є спокій, впевненість, але закладені вони якось навиворіт.

Одними з найвідоміших романів та оповідань Кафки є "Перетворення", "Процес" і "Замок". Головний художній прийом письменника - метаметафора, яка надає творам абсурдність, глибину і трагічність. Його романи та оповідання пронизані страхом перед зовнішнім світом і перед вищим Авторитетом. Крім екзистенціальної безвиході, в деяких його творах присутня сатира над бюрократизмом. Але головною темою творчості Кафки є абсурд навколишнього світу, куди він був "викинутий жити".

Може бути знання про чортівню, але не може бути віри в неї, бо більше чортівні, ніж у наявності, не буває.

Все життя - лише шлях до смерті.

Творчість для художника - страждання, за допомогою якого він звільняє себе для нового страждання. Він не велетень, а лише строкатий птах, замкнений в клітці власного існування.

Кайдани змученого людства зроблені з канцелярського паперу.

Доктор, дайте мені смерть - інакше ви вбивця.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...