"Розміром з" Боїнг ": В Аргентині виявили останки величезного динозавра

​Висота травоїдного ящера становила 6 метрів, довжина - 35 метрів, а вага - 61 тонну, що робить його однією з найбільших живих істот на Землі.

ТитанозаврПро свою знахідку дослідники повідомили у журналі Proceedings of the Royal Society B, передають Патріоти України.

За словами вчених, динозавр, що отримав ім'я Patagotitan mayorum, відноситься до числа титанозаврів - сімейства найбільших живих істот, коли-небудь жили на Землі.

Титанозавр належать до групи зауроподів - великих чотириногих травоїдних ящерів, які робили ставку на свою величезну масу, величезну кількість яєць у кладці та швидке зростання молодняка.

Під час розкопок у провінції Чубут, де вже знаходили останки великих зауроподів та хижаків, які імовірно полювали на них, аргентинські палеонтологи натрапили на скам'янілості не одного, а відразу шести дорослих титанозаврів, загиблих, як вважають вчені, під час гігантської повені або зсуву.

Завдяки цьому останки гігантських ящерів збереглися практично у первозданному вигляді, що дозволило вченим дуже точно оцінити їх масу, висоту та довжину, а також зрозуміти, що вони мають справу не з аргентинозаврами або іншими вже відкритими видами титанозаврів, а з новим представником цього сімейства.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...