Ровер Opportunity сфотографував камінці, схожі на річкову гальку

Ровер Opportunity на краю марсіанського кратера Індевор виявив камені, які, ймовірно, в давнину переносилися сильним річковим плином. Відповідне фото є на сайті НАСА.

Фото: НАСАПредставлене агентством панорамне зображення складено зі знімків, зроблених ровером 3 червня 2017 року і отриманих накладенням трьох світлофільтрів (інфрачервоного, зеленого і фіолетового), повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

До завдань марсохода входить визначити, чи переносилися камені, знайдені в кратері, або вони з давніх пір нерухомі (тобто не піддавалися впливу потоків води). Більшість експертів вважають, що в даний час Opportunity перебуває на дні річкової системи, що існувала на Червоній планеті більше мільярда років тому. Противники цієї гіпотези вважають, що камені якщо і міняли своє положення, то не через воду, а від вітру.

Ровер НАСА Opportunity запущений до Марсу 7 липня 2003 року за допомогою ракети Delta II. На планеті апарат опинився 25 січня 2004 року. Передбачалося, що він пропрацює на поверхні Червоної планети 90 діб, однак він продовжує функціонувати досі.

Це другий марсохід, запущений НАСА в рамках програми Mars Exploration Rover. Його управлінням займається Лабораторія реактивного руху в Пасадені. Основним успіхом місії вважається виявлення на Марсі прісної води.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...