Російський конкурент Boeing 737 нарешті вперше дістався до злітної смуги

Такими темпами він ніколи не стане "вбивцею" Boeing.

Фото: glavnoe.ua

Новий російський пасажирський літак МС-21 вперше виконав рулювання на аеродромі Іркутського авіазаводу. Лайнер готують до льотних випробувань, проте їх дати не повідомляють, чи інформують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"У рамках підготовки до першого польоту ведуться перевірки систем літака, йде відпрацювання наземних запусків маршової і допоміжної силової установки, виконуються руління і пробіжки на аеродромі заводу", - йдеться в інформаційному повідомленні на сайті Об'єднаної авіабудівної корпорації.

МС-21 - другий в історії російського авіапрому пасажирський літак, повністю спроектований і побудований в пострадянський час. Першим був лайнер Sukhoi SuperJet 100. Головним підприємством проекту МС-21 є корпорація "Іркут", яка розробляла його спільно з КБ Яковлєва.

Перший політ лайнера спочатку намічався на грудень 2016 року, проте потім його перенесли і він повинен пройти в кінці травня нинішнього року. Виробник МС-21 корпорація "Іркут" говорить, що портфель замовлень становить 285 літаків, проте твердих з них тільки 175.

МС-21 відноситься до сімейства ближньо-середньомагістральних лайнерів, за своїми технічними характеристиками він близький до панівних на світовому ринку авіаперевезень модифікацій Boeing 737 і Airbus A320.

Як заявляли розробники, літак на вибір замовника може оснащуватися двома типами двигунів - американським Pratt & Whitney або російським ПД-14 - але останній ще знаходиться в розробці.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На фронті чи не найбільш загрозлива ситуація від початку повномасштабної війни, росіяни готуються до наступу - Жорін

середа, 8 травень 2024, 22:04

Майор ЗСУ, заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін вважає, що зараз на фронті справді чи не найбільш загрозлива ситуація з початку повномасштабної війни. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "У 2022 році ми побачили несучасну росі...

"Це може бути безпосередньо під час заходження на удар": Речник Повітряних сил розповів, як російські бомби постійно падають на голови самих росіян

середа, 8 травень 2024, 21:16

Російська авіація регулярно скидає авіабомби на голови самим росіянам. Це відбувається через технічні несправності та недбалість пілотів, або наземного персоналу, розповів в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Патріоти Ук...