Ранкові помічники кави: Поради про те, як досягнути бадьрості

Якщо ви ведете свій бізнес або активно робите кар'єру, легко довести себе до постійного виснаження.

Фото: google.com.ua

Раніше мені було важко вставати з ліжка вранці, я багато разів натискав кнопку «відкласти» на будильнику, перш ніж почати 12-годинний робочий день, вибігши з дверей стрімголов. Але тепер, внісши деякі зміни в свої звички, я вискакую з ліжка о 5:55 ранку - і я ніколи не відчував себе більш енергійним і продуктивним, розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Я не єдиний підприємець, який користується вранішньою силою: Тім Феррісс, Опра і Тім Кук з Apple починають свій день до сходу сонця. Якщо ви хочете максимально використовувати ці ключові години, перш ніж відправитися в офіс, спробуйте мої ранкові ритуали.

1. Встановіть будильник дуже точно

Навіщо потрібно супер-точний час пробудження? Якась психологічна особливість змушує мозок звернути на це увагу - з тієї ж самої причини ми влаштовуємо ранкову планерку компанії в 10:55 щодня. Раніше я ставив будильник приблизно на 6:00 ранку, переставляючи його на кілька хвилин вперед або назад кожен день і натискаючи «відкласти» (багато разів). Тепер я не йду на компроміс: будильник встановлено на 5:55 і певна послідовність вкоренилася в моїй душі, змушуючи мене встати з ліжка вчасно.

2. Записуйте один намір щодня

Я йду до кавоварки, тільки-но вставши з ліжка. Поки вариться мій еспресо, я приділяю хвилинку, щоб визначити своє завдання на цей день. Записуючи свої цілі, ви значно частіше досягаєте їх, і я твердо вірю: те, що вимірюється, робиться. Коли я фіксую намір, у мене бувають успішні, щасливі дні. В ті дні, коли я цього не роблю, концентруватися складніше.

Я використовую блокнот в iPhone, щоб записати одну задачу (тільки одну!), яку потрібно виконати протягом наступних 24 годин. Ці наміри завжди прості і досяжні. Наприклад, сьогодні це було «сходити в спортзал». В інших випадках це може бути пов'язано з тим, як я їм. Хоча це пов'язано з особистим здоров'ям, турбота про себе в кінцевому підсумку означає турботу про бізнес.

3. Дайте собі час сили

Це, напевно, найважливіша частина мого ранкового ритуалу. Мої діти прокидаються близько 7:00 ранку, тому з 6:00 до 7:00 - це дорогоцінний шмат часу для мене. Я можу присвятити його вдосконалення мого французької мови (одна з моїх 101 життєвих цілей - пройти бізнес-клас en francais), трохи потренуватися або почитати.

Чого я ніколи не роблю в годину сили? Я не перевіряю електронну пошту. Ми всі цим грішимо, але раніше я насамперед з ранку хапався за свій телефон і відкривав поштову скриньку. Потім я зрозумів, що читання пошти на початку дня дозволяє іншим людям диктувати мені пріоритети, примушуючи мене реагувати на події, а не вирішувати самому, що і коли робити.

4. Знайдіть спосіб правильно харчуватися

Під час робочого дня може трапитися щось, що завадить вашому здоровому харчуванню. Але я вважаю, що цілеспрямований перший прийом їжі (коли сила волі перебуває на піку) допомагає підтримувати хороші звички.

Зараз я використовую місцеву компанію доставки їжі під назвою Vital Supply Co, щоб спростити правильне харчування. Я можу вибирати між різними пропозиціями, які дозволяють оптимізувати енергію протягом дня. Коли я був молодший, я часто пропускав обід або наїдався чим завгодно, що було під рукою. Тепер я знаю, що здорові звички ведуть до здорового розуму і концентрації уваги. Ви не станете впевненим, енергійним лідером, якщо харчуєтеся неправильно. Служба доставки здорової їжі не дозволяє мені пропускати час прийому їжі.

5. Ефективно використовуйте дорогу на роботу

Хоча деякі підприємці готові (або змушені) працювати по 12 годин на день, я зробив свідомий вибір: приділяти більше часу фізичному здоров'ю і сім'ї. Я звичайно не приходжу в офіс раніше 8:30 або 9.00, але я використовую 20-хвилинну дорогу на роботу з користю.

Мій асистент намічає інтерв'ю і конференц-дзвінки на той час, коли я їду і маю доступ до гучного зв'язку, тому я можу бути продуктивним в дорозі. Роблячи деякі справи по дорозі, я можу скоротити фактичний час перебування в офісі. Це також призводить до більш творчого мислення, тому що я мобільний і можу думати по-іншому.

6. Добре спите вночі

Справжній секрет продуктивного ранку - це ніч напередодні. Зазвичай я лягаю в постіль о 10 годині вечора і перш ніж заснути, перераховую 10 речей, за які я вдячний. Якщо у мене був поганий день або щось пішло не так, це потужне нагадування про прогрес, якого я досяг з сім'єю, в фітнесі та бізнесі. Завершення дня на позитивній ноті означає, що о 5:55, коли задзвонить будильник, я буду готовий почати новий день з правильної ноги.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Немає механізмів повернути українців із-за кордону, кожна країна буде захищати свої інтереси - Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:53

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава може допомогти повернути чоловіків призовного віку в Україну, про це ж обіцяли подумати і в Литві. Проте в Німеччині заявили, що чоловіки можуть залишаться в країні навіть з недійсним па...

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...