Проблема в біології людини: На Марс приземляться лише трупи і каліки - вчені

Вчені з Канади розкрили вплив польоту в космос на білковий склад крові, і їхня думка про політ на Марс негативна.

Відповідне дослідження опубліковане в науковому журналі Scientific Reports. Зокрема, вони встановили, що організм людини реагує на невагомість як на хворобу, а імунна система включає різноманітні захисні механізми. При цьому найімовірніше тривалий політ в невагомості (рік і більше) призведе до важких хронічних захворювань і можливо смерті, передають Патріоти України.

До подібних висновків дослідники прийшли, провівши аналіз концентрації 125 білків в плазмі крові 18 російських космонавтів. Відповідні аналізи були взяті у них за місяць до польоту, після повернення з космосу і через тиждень реабілітації.

Вдалося підтвердити, що змінилася концентрація білків, що беруть участь в регуляції імунітету. Таким чином, організм людини реагує на політ в космос як на хворобу на молекулярному рівні. При польоті процесам адаптації до нових умов піддаються всі типи клітин, органів і тканин людини.

У своїй роботі вчені вдалися до кількісної протеоміки, визначаючи як наявність самого білка, так і його кількість. У майбутньому вони мають намір використовувати точковий метод для пошуку специфічних білків, що впливають на організм в умовах невагомості - це передбачає здачу крові прямо на орбіті.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...

У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації: Роман Цимбалюк розповів, звідки в РФ візьмуть "гарматне м'ясо"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:51

Найближчим часом чисельність російської армії може збільшитися за рахунок жителів Оренбурзької області, яким треба заробити грошей на відновлення своїх будинків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти Україн...