Про те, як у Британії відзначається день народження монарха

В цей день завжди проходить церемонія Trooping the Color, або Парад на честь дня народження королеви.

Фото відкритих джерел

У Великобританії День народження монарха офіційно святкується в першу, другу або третю суботу червня, хоча королева Єлизавета II народилася 21 квітня, розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

День народження королеви також святкується в більшості країн Співдружності. Але різні країни можуть відзначати це свято в інші дні.

День народження монарха (The Monarch's birthday) вперше святкувався в Сполученому Королівстві в 1748 в фактичний день народження тодішнього короля. Король Едуард VII (Edward VII) зійшовши на престол змінив дату. Його день народження припадав на 9 листопада, але він вирішив перенести офіційні урочистості на літо в надії на хорошу погоду. Його наступники залишили дату в силі.

Багато країн Співдружності вибрали свої власні дати, щоб відзначати офіційний день народження монарха, але всі вони, як правило, припадають на травень або червень. Урочистості включають в себе військові паради, феєрверки і випуск Королівського нагородного списку (Queen's Birthday Honors List).

У Новій Зеландії, Ніуе і Островах Кука свято відзначається в перший понеділок червня. У Новій Зеландії були пропозиції перейменувати його на честь Едмунда Хіларі (першої людини, що зійшов на Еверест) або замінити його Новий рік Маорі.

В Австралії офіційний день народження королеви відзначається у другий понеділок червня. Свято відзначається в Австралії з 1788. Сьогодні він збігається з початком лижного сезону, т. к. червень є першим місяцем зими в південній півкулі. Папуа-Нова Гвінея, Тувалу, Соломонові Острови, Теркс і Кайкос також відзначають свято в цей день.

Гібралтар, Монтсеррат, Ангілья і Кайманові острови відзначають офіційний день народження монарха в третій понеділок червня. На Фіджі свято було скасовано в 2012 році.

Джерело - Вокруг Света

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...