Про користь гарячої кави у спекотні дні

Так, так - за деяких умов вона охолоджує.

Фото: znaj.ua

Патріоти України посилаючись на Нескучные новости, відзначають, що з приходом спекотних днів, ми намагаємося відмовитися від вживання гарячих напоїв. Влітку, більшість людей намагаються більше пити холодних напоїв в надії на те, що вони зможуть допомогти переносити жаркі дні.

Вживати гарячу каву в літню пору не так вже й погано. У цьому є великі переваги - ви зможете принести користь для свого здоров'я.

Гарячі напої мають протиприродні охолоджуючі властивості. Виявляється, потіння є основним способом охолодження тіла. Як пояснив канадський дослідник, коли ваше тіло відчуває зміну температури, воно посилає сигнали в мозок, щоб почати виробництво поту. Потім, коли піт випаровується з вашої шкіри, тому ваше тіло остигає.

Коли ваш шлунок відчуває гарячу рідину, механізми поту "переграють", і ви зможете відчувати прохолоду. Але варто зазначити, що процес переохолодження не працюватиме, якщо ви вже промокли від поту. Це тому, що додатковий піт від пиття гарячої кави вже стає менш корисним для охолодження.

Вчені це пояснили тим, що тільки перші кілька ковтків гарячої кави запускають цей процес. Тому, якщо ви хочете протягом усього пиття кави мати ефект прохолоди, тоді вам краще застосовувати для цього охолоджувальні напої з льодом або морозивом.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...