Повстання машин: Google відключив у Японії інтернет

​Більшість населення Японії минулої п'ятниці залишилася без доступу в інтернет. Причиною тому стала прикра помилка Google.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Itc.ua.

Сервери Google випадково здійснили BGP-перехоплення (BGP-hijacking) - це відбувається через помилки в таблицях маршрутизації, коли провайдер пропонує IP-адреси з чужих мереж.

У п'ятницю компанія Google помилково почала пропонувати адреси мереж японських операторів. Це призвело до того, що провайдери на кшталт Verizon переспрямували трафік, призначений японським провайдерам, на сервери Google.

"Ми встановили невірні мережеві параметри в протоколі динамічної маршрутизації, в результаті чого виникли проблеми. Ми замінили інформацію на правильну протягом восьми хвилин", - заявив прес-секретар Google.

Але незважаючи на те, що проблема була усунена досить оперативно, збій виявився настільки масовим, що протягом ще декількох годин багато користувачів не могли підключитися до мережі або спостерігали вкрай низьку швидкість з'єднання.

В кінцевому рахунку постраждали всі звичні аспекти життя японців в інтернеті: виявилися недоступні багато сервісів, включаючи банківські та урядові портали, онлайн-магазини і соцмережі; люди не могли придбати навіть квитки на поїзд.

Відзначається, що відключення інтернету в Японії не привело до яких-небудь надзвичайних ситуацій. Проте, МВС країни все ж ініціювало розслідування проти пошуковика.

Наостанок зазначимо, що в Google вже принесли офіційні вибачення, проте вони так і не пояснили, чи був даний інцидент результатом збою обладнання, або виною всьому став людський фактор.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Помогите нам срочно, подойдет любое г*вно": Окупанти скиглять, що ЗСУ спалюють їх дронами в районі Бахмута (відео)

середа, 1 травень 2024, 21:03

Російські окупанти скаржаться на те, що українські військові “спалюють” їх “маленькими пташками” в районі міста Бахмута Донецької області. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. Як зазначається,...

"Цікаво, коли цей іспанський сором вже закінчиться?": В справі Коломойського прокурори вигадали нову схему – експерт

середа, 1 травень 2024, 20:55

Експерт зауважив, що справа Коломойського ґрунтована на свідченнях 4-х осіб з технічного персоналу, серед яких касири й інкасатори, у той час як менеджери та аудитори протягом всього цього часу ніяких проблем не фіксували. Бюро економічної безпеки (БЕБ...