Після обіду у шкільній їдальні першачки потрапили до лікарні

​У селищі Зарічне на Рівненщині отруїлися харчами 16 учнів першого класу місцевого навчально-виховного комплексу “Загально освітня школа І ступеню – гімназія”.

Усіх постраждалих доправили до лікарні із захворюванням на гостру кишкову інфекцію. Двох дітей батьки забрали додому лікуватися амбулаторно, решта залишилися в мед закладі, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, передають Патріоти України.

Спеціалісти відомства обстежили харчоблок навчального закладу та встановили чимало порушень санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, що ймовірно зумовили виникнення спалаху.

“Зокрема, у харчоблоці не було достатньої кількісті холодильного та морозильного обладнання та відсутні термометри для контролю температурного режиму; не дотримується “товарне сусідство” при зберіганні харчових продуктів, що швидко псуються; порушуються вимоги обробки яєць; мийні ванни в м’ясному цеху не підключені до каналізаційної мережі, а частина розроблювального інвентарю потребує заміни та поновлення маркування; у закладі недостатньо стелажів для зберігання кухонного посуду та відсутні контейнери для зберігання овочів; з порушенням ведеться журнал бракеражу готової продукції; недостатня кількість інвентарю для прибирання тощо”, – пояснили в Держпродспоживслужбі.

Щоб виявити причину отруєння, спеціалісти відібрали для лабораторний досліджень змиви з різних об’єктів у їдальні, взяли проби харчових продуктів, води, обстежили працівників харчоблоку. Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають.

В середу, 6 вересня, також провели екстрену нараду, на якій вирішили тимчасово призупинити роботу харчоблоку, доки там не усунуть усі недоліки.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...