Під час Іловайської трагедії Муженко годинами "висів" на телефоні з Генштабом Росії, - генпрокуратура

​У ході перемовин представники ЗС РФ умисно затягували час для облаштування тактично вигідних вогневих позицій за маршрутом руху сил АТО.

Фото: УНІАННачальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко за три дні у серпні 2014 року під час Іловайської трагедії провів 12 телефонних розмов із першим заступником начальника Генерального штабу Збройних сил РФ Миколою Богдановським. Про це йдеться в результатах розслідування Іловайської трагедії, які оприлюднені на сайті Генеральної прокуратури України, повідомляють Патріоти України.

У прокуратурі зазначають, що з огляду на критичність ситуації, яка склалася через вторгнення Збройних сил РФ в Україну, командуванням сил АТО було визначено основною задачею збереження життя українських воїнів. Зокрема, зазначається, що з цією метою було розпочато перемовини про надання гарантії безпечних гуманітарних коридорів для виходу з оточення військовослужбовців ЗС України та інших військових формувань України.

Перемовини проводилися між керівником АТО Муженком та представниками Генштабу ЗС РФ (Богдановським), а також на рівні керівництва сектору «Б» та підрозділів ЗС РФ. Як йдеться у результатах розслідування, слідством підтверджено, що упродовж 26-28 серпня 2014 року лише між Муженком і Богдановським відбулося 12 телефонних розмов, за результатами яких "російська сторона надала гарантії безпечного виходу українських військових з оточення у не бойовому порядку за узгодженими маршрутами". Додатковою гарантією безпечного виходу мали стати три захоплені у полон російські десантники, щодо яких була домовленість передати їх представникам ЗС РФ після виходу з оточення.

"Водночас слідством достеменно установлено, що у ході перемовин представники ЗС РФ умисно затягували час для облаштування тактично вигідних вогневих позицій за маршрутом руху сил АТО", - йдеться у матеріалах. "29 серпня 2014 року за безпосередньою вказівкою та наказом командування Генерального штабу ЗС РФ російські військовослужбовці впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових, разом із трьома полоненими російськими десантниками", - зазначається в результатах розслідування.

"За вказаних обставин вчинено віроломне вбивство 366 українських воїнів, 429 - отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 - потрапили у полон, Збройні сили України понесли значні втрати озброєння і військової техніки на суму майже 300 млн грн", - зазначається у розслідуванні ГПУ.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...