П'ять продуктів, які шкодять порожньому шлунку

Дієтологи завжди підкреслюють, що ранковий прийом їжі дуже важливий, так як саме він заряджає організм енергією на першу половину дня.

Поряд з цим існує безліч популярних помилок, що, наприклад, ті ж фрукти або йогурт на сніданок - запорука гарного самопочуття. Яких продуктів краще уникнути з ранку прояснюють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Сирі овочі та фрукти

Безумовно, як овочі так і фрукти є дуже корисними для організму. Але ось чи варто їсти грубу клітковину вранці - вже зовсім інше питання. Вся справа у тому, що вона подразнює слизову шлунка, через що можуть виникнути біль й важкість, а також здуття живота.

Солодощі

Солодощі вранці змушують підшлункову працювати на знос. Надлишок інсуліну веде не тільки до відкладення зайвих жирів на боках, а й сприяє підвищенню цукру у крові.

Йогурт

В якості сніданку на голодний шлунок йогурт втрачає значну частину корисних якостей. Його варто вживати через дві години після їжі або перед сном. Лише у цих випадках він дійсно надає допомогу процесу травлення.

Цитрусові та фреши з них

Ефірні масла цитрусових і фруктові кислоти подразнюють слизову шлунка, через що виникає посилене виділення соляної кислоти. Шлунок при цьому відчуває себе так, ніби у нього влили розчин оцту. Особливо цитрусові не рекомендуються людям з підвищеним рівнем кислотності, виразкою або хронічним гастритом.

Холодні напої

Якщо ви страждаєте хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту, у такому випадку холодні напої можуть спровокувати загострення. Крім того, вони призводять до звуження судин шлунка і погіршення місцевого кровообігу, що, у свою чергу, ускладнює процес перетравлення.

Джерело: портал Ivona.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Відома ведуча та співачка розповіла, як жила разом зі Святославом Вакарчуком

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:05

Українська співачка і радіоведуча Соня Сотник поділилася, з ким з шоубізнесу у неї склалися чудові стосунки. В інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" радіоведуча пригадала, як на початку кар'єри Святослав Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" ділили з ...

"Це не Patriot": Військовий експерт розповів, чим українці могли збити бомбардувальник Ту-22М3

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:56

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський заявив, що Сили оборони Україні могли збити російський літак Ту-22М3 власноруч розробленою системи протиповітряної оборони, передають Патріоти України. "Якби не було офіційних підтверджень, я б сказа...