Перший в історії міжзоряний корабель зв'язався з Землею

​Sprite, який важить всього чотири грами, був розроблений Заком Манчестером зі Стенфордського університету США.

Найменший із створених людьми космічних кораблів подав сигнал, перебуваючи на орбіті Землі. Запуск зонда був проведений в рамках підготовки польоту подібних апаратів до сусідньої зоряної системи Альфа Центавра. Про це повідомляється в прес-релізі, опублікованому на сайті Phys.org, передають Патріоти України.

За словами винахідника, створення нанокораблей стало можливим завдяки розвитку напівпровідникових технологій. Більшість функцій таких апаратів можуть виконуватися пристроєм з однієї інтегральної схеми. У Sprite були попередники, проте їх відправили в космос без можливості зв'язатися з Землею. Інші нанокораблі повинні бути ще менші і мати лазерний парус — механізм, який дозволяє збирати лазерне світло, що випромінюється з Землі. Це дозволить розвинути швидкість, що дорівнює 20 відсоткам від швидкості світла.

Вчені з Корейського університету науки і техніки і Гарвардського університету вважають, що нанокорабль на лазерних вітрилах, який планується відправити до α Центавра, через обертання відхилиться від наміченого курсу. Подвійна зірка α Центавра знаходиться на відстані 4,36 світлового року від Землі. Ймовірно, в цю систему (світила A і B) входить червоний карлик α Центавра C. Зірки α Центавра A і B за своїми фізичними характеристиками схожі на Сонце, але старше його на 1,5 мільярда років.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Жодного разу не чула в Харкові розмов про "мир за всяку ціну" чи іншу схожу х*рню з кремлівських методичок, - журналістка

середа, 24 квітень 2024, 0:00

"Виродки кинули бомбу в телевежу. Харків облетіло відео, як падає верхівка величезної вежі. Загиблих і поранених немає, пише канал мера. Це добре", - пише харківська журналістка Ганна Гін на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти Укра...