Перші заморозки: Коли осіннє тепло покине Україну

​У другій половині жовтня тепла погода попрощається з українцями. Очікуються класичні температурні "стрибки".

Погода в жовтні буде мінливою. У другій половині місяця нас чекають постійні перепади температури повітря, а до кінця жовтня різке похолодання і заморозки, передають Патріоти України з посиланням на Meteoprog.

Місяць буде дощовим, локально випаде мокрий сніг. В горах вже на початку місяця можливі заморозки.

Середня місячна температура повітря в Україні в жовтні не перевищує + 7 ° ... + 10 °, на півдні країни + 14 °. Кількість опадів становить на півдні 24-27 мм, на решті території країни 32-38 мм, в західних областях і на Закарпатті 43-56 мм.

Температурні рекорди жовтня: абсолютний мінімум температури був зафіксований в 1920 році і склав -22,6 ° C; максимум температури + 35,3 ° C спостерігався в 1952 році.

Раніше повідомлялося, що за розрахунками народного синоптика Леоніда Горбаня, жовтень буде холоднішим, ніж вересень. Перші два жовтневі тижні майже кожен день буде йти дощ. В цей час термометри покажуть середньодобову температуру 12-14 градусів тепла, а денну - 15-17.

6 жовтня похолодає - середньодобова температура опуститься приблизно до +9, а денна - до +12 градусів. А 15 числа очікуються перші заморозки.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...