Оце так "бізнес": В інституті Патона виявили незаконну фабрику Bitcoin

​Так, слідчі Святошинського поліції та СБУ виявили "на території ДП Лікувально-оздоровчий ІЕЗ ім. Патона 200 одиниць комп'ютерного обладнання для генерації криптовалюти", які, на думку слідства, працювали з порушенням законодавства України.

Фотоілюстрація: Bitcoin-ферма в КитаїПро це йдеться в постанові Святошинського районного суду міста Києва, опублікованому в єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляють Патріоти України.

Ймовірно, мова про басейн Лікувально-відновлювального центру ІЕЗ ім. Патона (ЛВЦ), який розташований у Києві. У лікувально-відновлювальному центрі журналісту видання по телефону відповіли, що "басейн не працює і працювати не буде".

У постанові суду йдеться, що у ході досудового розслідування встановлено, що кілька осіб за попередньою змовою, переслідуючи особисту корисливу зацікавленість, вирішили здійснити підробку банківських документів.

Слідчі відзначають, що "випуск і обіг грошових сурогатів криптовалюти Bitcoin на території України заборонені згідно ч. 2 ст. 32 Закону України Про Національний банк України".

Слідчий зазначив, що для реалізації злочинного наміру в непрацюючому басейні були розміщені 200 одиниць комп'ютерного обладнання, так звані, "майнери". При цьому ніяких договорів не було укладено, так як згаданій вище групи сприяли посадові особи Лікувально-відновного центру.

"Надалі отримана криптовалюта використовується як засіб платежу шляхом здійснення обмінних операцій на електронні гроші офіційних платіжних систем, шляхом підробки електронних платіжних доручень та інших банківських документів", - акцентується в постанові суду.

Надалі, зазначає слідство, частина згенерованої валюти з використанням гаманців електронних платіжних систем конвертується і переказується на банківські рахунки підприємств з ознаками фіктивності. З них зазначені кошти перераховуються на карткові рахунки зловмисниками і переводяться в готівку.

Слідчий Нацполіціі під час засідання суду зазначив, що інформація була отримана від свідка - співробітника СБУ, який отримав інформацію про це на початку липня 2017 року.

Суд дозволив Нацполіціі провести огляд за адресою басейну Лікувально-відновлювального центру ІЕЗ ім. Патона з метою розшуку і вилучення речей та документів, пов'язаних з генерацією Bitcoin.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...

Поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - Віктор Андрусів

субота, 20 квітень 2024, 0:16

"Я не прихильник теорій змов. Навпаки, прихильник фрази: "Не треба пояснювати всесвітньою змовою звичайне розп...здяйство". Але поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - пише політолог Вікт...