Ось це так! У Казахстані дозволили їздити злегка п'яним

​Раніше в країні діяла норма «0 проміле».

У Казахстані з 9 вересня вводиться нова припустима норма вмісту алкоголю в крові водія. Нуль проміле тепер немає, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Тільки це не означає, що відтепер можна їздити п'яним за кермом. Відповідальність за це, як і раніше - позбавлення «прав» на термін від 3 років. Але вимоги поліцейських стали м'якшими. Згідно з опублікованим наказом Міністра охорони здоров'я «Про затвердження Правил проведення медичного огляду для встановлення факту вживання психоактивної речовини та стану сп'яніння», введені нові стандарти вмісту алкоголю в крові і оцінки клінічного стану в зв'язку з цим.

Тепер легке сп'яніння буде зафіксовано тільки в тому випадку, якщо вміст алкоголю в крові буде від 0.5 проміле і вище. А якщо алкотестер покаже будь-яку цифру до 0.5 - лікар зобов'язаний поставити штамп «тверезий». Пояснюється нововведення тим, що в невеликих кількостях алкоголь в крові може з'явитися через певні лікарські препарати, після вживання квасу або кисломолочних продуктів. Того ж кумису.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...