Низка продуктів, які лише "маскуються" під корисні

Повальне захоплення ЗОЖ призвело до того, що на прилавках магазинів часто з’являються продукти, що лише вважаються здоровими.

Фото: 24tv.ua

Саме тому важливо уважно приглядатись до того, що містять товари, які ми купуємо, попереджають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Бананові чіпси

Вони справді бувають корисними, бо містять усе те, що є в бананах. Однак часто виробники додають до чіпсів багато ароматизаторів та підсилювачів смаку, або й зовсім смажать у фритюрі у великій кількості олії.

Хрусткі хлібці

Хлібці – один із найпопулярніших "фітнес"-продуктів. Однак виробник, аби покращити смакові якості, додає туди різноманітні жири та додатки, які аж ніяк не покращують наше здоров’я.

Сухофрукти і цукати

Часто ними замінюють цукерки та солодощі, однак це не завжди правильний вибір. Виробники, аби зберегти гарний зовнішній вигляд, часто покривають фрукти товстим шаром цукру та обробляють різними хімікатами, щоб захистити їх від шкідників.

Плавлений сир

В складі такого продукту зовсім не сир. Це молоко із сирною масою та купою хімічних додатків. До того ж, у такій закусці дуже багато натрію: лише шматок продукту покриє 2/3 добової норми цього елементу.Консервовані овочі та фрукти

До таких продуктів виробник може додати що завгодно: від оцту та різних консервантів до соусів, в яких дуже багато цукру. До прикладу, в одній банці квасолі в соусі міститься близько 3 ложок цукру.

Йогурти

Натуральні йогурти дуже корисні для організму та шлунку, однак лише тоді, коли у них немає ніяких додатків. А от у магазинних йогуртах дуже багато цукру та мало білка. Також вони дуже калорійні, але через те, що ми їх не жуємо – мозок думає, що ми їмо легку їжу і згодом ви швидко зголоднієте.

Вівсянка швидкого приготування

Чим менше пластівці – тим більше їх обробляли та вони швидше засвоюється. У такої каші високий глікемічний індекс і вона швидко засвоюється організмом, що приносить йому зайві калорії. До того ж, каші з додатками містять цукор та різні додатки.

Це не означає, що від цих продуктів варто відмовитись назавжди, однак слід ретельніше їх обирати та не купувати обгортку замість самого продукту.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...