Новим рішенням Росія ускладнила конфлікт у Нагорному Карабасі

​Днями президент Путін ратифікував угоду про об'єднання угруповань військ РФ з Вірменією, що окупували Нагірний Карабах. У разі загострення конфлікту в регіоні росіяни можуть встати на сторону вірменських сил.

Однак для Кремля цей варіант розвитку подій вкрай небажаний. Чому - розповів депутат Міллі Меджлісу Азербайджану Расим Мусабеков, передають Патріоти України з посиланням на LIGAnews.net.

Він підкреслив, що своєю допомогою окупаційним війська Вірменії Кремль поставить хрест на співпраці з Азербайджаном. Країна буде втрачена для Путіна на довгі роки.

Нейтральна позиція для Москви також небажана, тому що в цьому випадку Азербайджан напевно вижене Вірменію з окупованої території. Це Кремлю дуже не сподобається.

Більш того, втручання РФ у конфлікт на боці Вірменії може залучити ще одного великого гравця - члена НАТО Туреччини. Якщо це станеться, то конфлікт трансформується в глобальне протистояння.

З огляду на вищесказане, зі слів Мусабекова, для РФ сьогодні вкрай важливо зберегти конфлікт в замороженому стані. У іншому випадку Кремлю доведеться зробити дуже складний вибір, і всі варіанти не на його користь.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Народу набирают п*здец, а все утилизируются": Окупант поскаржився на величезні втрати (відео)

четвер, 2 травень 2024, 22:05

Армія РФ зазнає великих втрат поблизу Часового Яру на Донеччині, через що в окупаційне військо набирають дедалі більше людей. Про це йдеться в перехопленій ГУР розмові російського окупанта, опублікованій у четвер, 2 травня, передають Патріоти України. ...

І потім знову почав "гореть камыш": У окупованому Маріуполі пролунали потужні вибухи

четвер, 2 травень 2024, 21:43

Близько 20:15 2 травня у Маріуполі пролунав вибух, після чого з'явився густий стовп диму. Місцева окупаційна влада намагається вигадати причину займання, на кшталт "горів очерет". Про це написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріот...