Новий Трудовий кодекс: Українців попередили про серйозні неприємності

​Згідно з новим Трудовим кодексом, українців зможуть звільнити з роботи навіть за відмову від щеплення.

Результат пошуку зображень за запитом "Згідно з новим Трудовим кодексом, українців можуть звільнити з роботи за відмову від щеплення."Про це передають Патріоти України з посиланням на "Судово-юридичну газету".

Так, розроблений Кабінетом міністрів законопроект нового Трудового кодексу прийняли в першому читанні. Рішення підтримали 258 народних депутатів. Комітет з питань соціальної політики підготував документ до другого читання. Трудовий кодекс може вплинути на життя українців вже найближчої осені.

У разі прийняття закону в запропонованому на даний момент варіанті відсторонити від роботи зможуть працівника, який знаходився в контакті з інфекційними хворими, наприклад, під час грипу. Тобто, людина не зможе працювати, якщо поспілкувався з хворим на грип. Також відсторонити можуть співробітників, які відмовилися від вакцинації і медогляду. Ще один варіант - коли під час медичного огляду виявилося, що співробітник не в змозі виконувати роботу. При цьому в документі не вказано, за чий рахунок будуть оплачуватися медичні огляди.

Працівник може бути усунений з-за того, що він "порушує нормальну роботу юридичної особи". Відзначається, що поняття "нормальна робота" ніде не трактується. Кожна юридична особа є господарем цього положення. Наприклад, якщо співробітник спізнюється на 5 хвилин, тепер буде вважатися, що він порушує нормальну роботу підприємства і буде звільнений.

Кроме того, теперь уволить с работы смогут из-за:

  • неудовлетворительного состояния здоровья;
  • неудовлетворительной квалификации, которая подтверждается аттестацией;
  • отказа от прививки или прохождения медицинского осмотра;
  • потери трудоспособности.

К тому же, если мужчину призывают в армию (до 43 лет), на следующий день после подачи заявления его обязаны уволить.

Также вводится новая причина — увольнение за обман. В документе говорится, что в случае получения человеком работы, которую он не сможет выполнять, его уволят. Например, при приеме на работу кандидат на должность указал неверные данные или приврал в резюме.

У разі скорочення штату роботодавець повинен попередити свого співробітника мінімум за 2 місяці в письмовому вигляді. Крім того, працівник після попередження про скорочення в робочий час має право шукати нову посаду і ходити на співбесіди, при цьому відображатися це на його заробітної плати не буде.

Тепер повідомити про своє звільнення співробітник повинен всього за 3 дні, а не як раніше - за 2 тижні. Зробити це можна буде по електронній пошті, а не особистою присутністю.

Що стосується відпустки, то тепер вона становить 28 днів замість 24. Умова, при який роботодавець повинен був заплатити співробітнику за невикористану відпустку при звільненні, порушено не було.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...