Нові тарифи на тепло і воду: У Кабміні дали важливе пояснення

​У Кабінеті міністрів України роз'яснили, як рахуватимуть тепло і воду відповідно до нового закону Законом України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Про це повідомили в прес-службі уряду, передають Патріоти України.

Як відомо, З 2 серпня 2017 року новий закон «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» вступає в силу. Його головна мета, кажуть в КМУ, приведення житлово-комунальних послуг в Україні в цивілізований стан.

Однак, після оприлюднення документа, навколо нього виникла маса суперечок. Щоб спростувати всі суперечки і пояснити, як працюють нові правила обліку тепла і води сайт teplo.gov.ua спільно з Проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» викрили деякі «міфи» щодо нового закону.

«Один з головних міфів - нібито закон дозволяє ігнорувати показання індивідуальних (квартирних) лічильників», - сказано в повідомленні.

Однак насправді закон визначає два види вузлів обліку тепла і води (якщо мова йде про багатоквартирні будинки): вузол комерційного обліку (загальдомовий) і вузли розподільного обліку (квартирні).

Вузол комерційного обліку, сказано в повідомленні, потрібен для того, щоб визначити обсяг всієї теплової енергії/води, спожитої в будівлі. А щоб «розподілити» цей обсяг між споживачами в будинку і визначити, хто скільки буде платити, потрібні квартирні лічильники.

Закон передбачає такий базовий принцип розподілу: обсяг, визначений за допомогою загальнобудинкового вузла, буде розподілятися між споживачами пропорційно до показань квартирних лічильників. Завдяки такому підходу вирішиться проблема «різниці в показаннях».

«Отже, закон і надалі передбачає використання показань квартирних лічильників при розрахунках за комунальні послуги», - підкреслюється в повідомленні.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Демілітаризувала" власна ППО: Біля Севастополя впав російський військовий літак (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:23

Біля окупованого Севастополя впав російський літак, за даними окупантів, це міг бути Су-35. Про це повідомили місцеві пабліки, які зафіксували падіння палаючого літака і пілота, який катапультувався, передають Патріоти України. "Російське ППО як крок д...

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 23:01

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...