Нове диво віртуальної реальності: Алгоритм перетворює обличчя людини в картину в режимі онлайн (відео)

Темп розвитку доповненої реальності вражає.

Фото: uainfo.org

Група дослідників з Чеського технічного університету в Празі розробила алгоритм, заснований на штучному інтелекті, який може стилізувати відео під завантажувані зображення. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Про принцип роботи алгоритму розповів один з провідних авторів проекту, професор Даніель Сікора (Daniel Sýkora). Алгоритм використовує зразок зображення - наприклад, фото бронзової статуї - і співставляє його з обличчям людини під час розмови.

«Цей новий метод дозволяє відео стилізувати обличчя, щоб відповідати зразку картинки або фото, використовуючи непараметричний синтез текстур», - розповідається в промо-ролику.

Як підкреслює видання, Snapchat, Фейсбук і Інстаграм вже працюють над створенням подібних алгоритмів, проте проект чеських дослідників виділяється швидкістю роботи і точністю накладення фільтрів. А додаток Prisma, наприклад, має фіксовану кількість попередньо запрограмованих стилів відео.

Дослідники представлять проект на щорічній конференції з питань комп'ютерної графіки SIGGRAPH, запланованої на літо 2017 року Лос-Анджелесі.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....