Нова епоха енергозабезпечення настала, Австралія у лідерах

На зеленому континенті зелена енергія стала дешевше традиційної.

Фото от hvylya.net

Івор Фрішкнехт, керівник Австралійського агентства з поновлюваних джерел енергії (ARENA) повідомив, що ціни на сонячну і вітряну енергію в Австралії зараз нижче, ніж ціни на електроенергію, одержувану за допомогою спалювання вугілля або природного газу, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На засіданні комітету Сенату за законодавством в області навколишнього середовища і комунікацій Фрішкнехт, відповідаючи на питання сенатора Лариси Уотерс, звернувся до мобільного додатку з актуальними цінами на електроенергію і повідомив, що роздрібні ціни на електроенергію, що виробляється сонячними або вітряними електростанціями в Австралії, складають від $ 80 до $ 112 за МВт/год.

За словами Фрішкнехт, поточні та середньорічні ціни на електрику, що отримується з традиційних джерел, набагато вище цих показників. «Отже, ви стверджуєте, що сонячна та вітряна енергія дешевше, ніж вугільна і газова. Це вірно?»- уточнила Уотерс. «Так, це вірно», - цитує Фрішкнехт видання CleanTechnica.

Оптові ціни на вітряну енергію в Австралії зараз складають приблизно $ 55 за МВт/год, а на сонячну - $ 70 за МВт/год. Вони продовжують швидко падати у міру будівництва нових вітряних і сонячних електростанцій. У квітні цього року сукупна потужність усіх сонячних електростанцій Австралії склала 6 ГВт, а до 2020 року цей показник має подвоїтися.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Під Єкатеринбургом зростає база зберігання танків, - військовий аналітик

субота, 20 квітень 2024, 16:30

За поточних темпів військових втрат і нинішніх обсягів нового військового виробництва у Росії закінчаться всі танки приблизно за 2-2,5 року. Такі підрахунки зробив військовий оглядач Covert Cabal, передають Патріоти України. Аналітик зазначає, що з поч...

Росіяни вбивають українців "просто так", а Захід, як і раніше, говорить про необхідність "терміново виділити" Україні ППО, - Олександр Невзоров

субота, 20 квітень 2024, 16:05

"Рік тому ми всі з жахом дивилися на пса на ім'я Крим. Тоді сталася така сама історія", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Російськими бомбами було вбито цілу сім'ю, на р...