Недосипання вбиває - слово вченим

Здається вони здогадалися про це останні.

Ілюстрація з відкритого джерелаМедики з США показали, що регулярне недосипання істотно підвищує ймовірність смерті від інсульту людей, що страждають серцево-судинними захворюваннями і цукровим діабетом. Відповідне дослідження опубліковане в Journal of the American Heart Association, коротко про нього повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Фахівці рекомендують страждаючим серцево-судинними захворюваннями і цукровим діабетом спати не менше шести годин на добу. В іншому випадку вірогідність смертельного результату в результаті настання інсульту в два рази вище, ніж у здорових людей, що виділяють на сон більше шести годин на добу.


До таких висновків автори дійшли, випадково відібравши 1344 дорослих (середній вік - 49 років, 42 відсотки - чоловіки). Серед них вчені виділили групу ризику (високий індекс маси тіла, підвищений рівень холестерину і цукру в крові, високий кров'яний тиск), в неї увійшли 39,2 відсотка учасників, за якими спостерігали протягом 16,6 років.

По завершенні дослідження 22 відсотки хворих померли. Виявилося, що люди, що знаходяться в групі ризику, але приділяють сну більше шести годин на добу, в 1,5 рази частіше здорових піддаються ризику смерті від інсульту. Якщо ж хворі приділяють сну менш шести годин на добу, то ця ймовірність підвищується в два рази.

Автори дослідження відзначають, що американці все більше уваги відводять дозвіллю, розвагам і роботі, ніж сну. На думку експертів, це провокує розвиток захворювань серцево-судинної системи.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: У РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...