Небезпечніші за радіацію: Вчені розповіли про повсякденні звички, які вбивають

​Дослідники з Оксфордського університету виявили, що низькорівневе опромінення може бути менш небезпечним для здоров'я людини в порівнянні з іншими щоденними ризиками і звичками.

Науковці відзначають, що куріння, ожиріння і забруднення повітря є згубніше для людини, ніж низькорівнева радіація, повідомляють Патріоти України.

За словами професора Анджели Маклін, людство багато знає про ризики для здоров'я від радіації, завдяки ретельним дослідженням груп людей, які зазнали впливу різних рівнів опромінення. "Мова про ядерні бомби або нещасні випадки, про медичне опроміненні пацієнтів, а також про природні джерела (таких як радон) І працівниках ядерної промисловості і медицини", - говорить вона. "З цих досліджень ясно, що помірні і високі дози опромінення підвищують ризик розвитку деяких типів раку", - додає Маклін.

Щоб встановити, чи є такі дані для низьких доз випромінювання, дослідники проаналізували існуючі наукові роботи про вплив радіації на людський організм.

Вчені зіставили кілька моделей, що оцінюють ризики розвитку захворювань при впливі різних доз випромінювання. Кожна з моделей оцінювала, на скільки років певний тип впливу в середньому здатний скоротити людське життя. Потім автори роботи порівняли ці моделі з оцінками впливу чинників ризику, з якими люди стикаються постійно: забрудненого повітря, тютюнового диму і ожиріння. Дослідники зробили висновок, що ці фактори куди небезпечніше для здоров'я, ніж рідкісний вплив невеликих доз випромінювання, які використовуються при медичних обстеженнях або огляді багажу.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В Харкові досі є церква РПЦвУ, яка пропонує помолитись на ікону Ніколая №2 або російського солдата в камуфляжі, - Голобуцький

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:00

"РПЦ (і її підрозділ в Україні ака "УПЦ") оголосила Україні і українцям газават - "священну війну проти невірних". Але і без того РПЦвУ була безсоромно активним агентом ФСБ", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсб...

Відповзав зі спущеними штанами: Пікантне поранення окупанта перетворило його на справжнє посміховисько (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:34

Російський загарбник несподівано для самого себе здобув перемогу у конкурсі на найпікантніше поранення, в якому навіть не планував брати участь. Такий вердикт винесли користувачі соцмереж після публікації українськими військовими відео, на якому окупан...