Перші весняні помідори, капуста або петрушка можуть нести в собі серйозну небезпеку для здоров'я, тому до їх вибору потрібно підходити ретельно. Про це повідомляють лікар-гастроентеролог Людмила Александрова та Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
Найчастіше в перших весняних овочах рівень нітратів просто зашкалює, а це загрожує інтоксикацією організму і важкими отруєннями.
«До настання «офіційного» сезону тих чи інших овочів, ягід або фруктів намагайтеся звести їх вживання до мінімуму, це злегка знизить небезпеку або, принаймні, не призведе до накопичення шкідливих речовин у вашому організмі» - радить експерт.
Щоб звести ризики до мінімуму, намагайтеся вибирати плоди середнього розміру. Чим більше той чи інший фрукт або овоч, тим більша ймовірність того, що вони напхані стимуляторами росту. Також ні в якому разі не кладіть у кошик овочі та фрукти, з-під шкірки яких просвічують коричневі або сіруваті плями, радить експерт.
«Найінтенсивніше шкідливі речовини накопичують петрушка, кріп, цибуля, різні види салатів, редис, огірки, томати, капуста», - говорить Л. Александрова.
Врахуйте, що капусту краще вибирати з тонкою ніжкою і без темних плям. Чим товщі ніжка, тим небезпечнішою вона може виявитися. Огірки повинні виглядати природно - занадто великі плоди, а також яскравий колір, надто «правильна» форма повинні насторожити.
Помідори не мають бути занадто яскравими й тугими, а їх шкірка - надто товстою. Білі прожилки в м'ясистому плоді - серйозний привід відмовитися від його вживання.
У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.
Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...