Не "розгледів" діагноз: На Львівщині будуть судити лікаря за смерть пацієнта

​На Львівщині Червоноградська місцева прокуратура притягує лікаря-кардіолога до відповідальності за неналежне виконання ним своїх професійних обов'язків.

Як повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області, 54-річний місцевий житель з перенесеним раніше інфарктом міокарда був доставлений в лікарню, проте, попри явні симптоми рецидиву хвороби, лікар не зміг її діагностувати.

Через це пацієнтові було призначено не належне лікування, яке призвело до різкого погіршення стану здоров'я. При перевезенні в лікарню Львова пацієнт помер.

Стосовно лікаря відкрито кримінальне провадження за статтею «Неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків через недбале до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки хворому». Кардіологу загрожує до двох років позбавлення волі.

Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я наполягають на підвищених вимогах для абітурієнтів, які вступають до медичних вузів. Другу спробу ввести прохідний бал для майбутніх лікарів зроблять в 2018 році.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...