Не фантастика: Шеф-кухар винайшов морозиво, що зберігає форму, навіть коли тане (відео)

Уникнути одвічної літньої проблеми – розтавання морозива через лічені хвилини після покупки – можна, довів японський шеф кухар та підтвердили науковці.

Взагалі-то, відкриття було зроблено випадково, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Naked Science.

Шеф-кухар одного з японських ресторанів отримав доручення знайти застосування полуниці, вирощеної в районах, постраждалих від землетрусу і цунамі в 2011 році. Передбачалося, що потенційні покупці не купуватимуть цю ягоду.

Шеф-кухар не знайшов нічого кращого, як додати полуницю із зіпсованою репутацією у морозиво. Випадково з'ясувалося, що ласощі із додатком твердіші й тануть повільніше.

Науковці Канадзавського університету дізналися про винахід шефа й взялися за дослідження диво-морозива.

Учені довели, що у всьому винні поліфеноли – хімічні сполуки, в молекулах яких міститься по кілька фенольних груп.

Вони перешкоджають поділу води й рослинних олій, що відбувається в звичайному морозиві при розтаванні. Додавання поліфенолів в морозиво істотно ускладнює втрату ними форми при підвищенні температури.

Оскільки новий додаток із полуниці повністю природний, він не вимагає тестування медичних інспекторів. Зараз морозиво, що утримує форму, навіть коли тане, уже продається в Японії і користується популярністю.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...