NASA опублікувало світлину древньої повені на Марсі

Сліди бурхливих потоків збереглися на поверхні гори через сотні тисяч або мільйони років.

Фото: pixabay.com/Nudelsuppe

Орбітальна станція MRO (Mars Reconnaissance Orbiter) зробила знімок ділянки поверхні Марса, який, на думку фахівців, в давнину постраждав від повені, передають Патріоти України та Нескучные новости з посиланням на повідомлення NASA.

За словами вчених, на фото помітний фрагмент столової гори, розташованої в каналах відтоку марсіанського квадрангла Оксіал Палюс. Повідомляється, що знімок зробили за допомогою наукового інструменту HiRISE (High Resolution Imaging Science Experiment) станції MRO.

NASA

"Це зображення з орбітального апарату NASA Mars Reconnaissance Orbiter показує свіжий, що добре зберігся зсувний уступ і скелясте родовище з краю обтічної мези в Симуд Валлес, гігантському відтоку струмка, вирізаному древніми повенями", - зазначили вчені.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...