Нарешті можна дійсно ховати шуби та светри - на порозі справжнє тепло

Квітень вирішив не тягнути більше з щирою весною.

Фото: uainfo.org

А отже вже від завтра почнутся справжні весняні теплі дні, нарешті радують читачів Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Квітень фінішує. І, як часто буває й у людей, при наближенні дедлайну, він вирішив схаменутися, не тягти з теплом та сонцем і нарешті негайно й активно взятися до роботи. А це означає, що вже завтра температура повітря почне підвищуватися.

Спочатку так скромно й несміливо, у вівторок вдень до +9+14 градусів, а на заході, який ще сьогодні вночі та вранці трясся від холоду і навіть снігу, місцями навіть до +14+16 градусів. Далі південно-західні повітряні потоки ставатимуть потужнішими і вже впродовж середи-четверга-п'ятниці в Україні очікується +15+22 градуси.

Наступними вихідними в західних та північних областях знову похолодає, але я навіть не хочу поки що про це зараз. Вже в п'ятницю поговоримо.

Що з дощами на тижні?

Більша частина України буде в сонечку, ясному небі та білих хмарках. Лише в західних областях є ймовірність періодичних дощів.

У Києві. Найближча ніч ще холодна, проте вже вдень у вівторок очікується підвищення температури повітря до +14 градусів.

А 26, 27 та 28 квітня можна сміливо прогуляти роботу, школу чи інститут - в розумних межах, не зашкоджуючи робочому чи навчальному процесу. Див. діаграму для Києва. Бо буде сонце та +15+22 градуси.

Як можна всидіти вдома чи в офісах, коли після холодяк та снігу до нас прийде справжнє тепло? Тим паче, що в хатах та офісах ще буде дуже холодно, вони просто не встигнуть прогрітися за такий короткий час.

Між іншим, у Польщі, у Варшаві, наприклад, ще не вимикали опалення, бо там, виявляється притримуються норм, коли середня добова температура повітря протягом трьох днів не повинна підніматися +8 градусів.

Тобто, якщо підряд три дні середня добова температура вище +8 градусів - тоді вимикають, нижча - не вимикають. В нас так було, та і є за нормами, але хто на ті норми звертає увагу?..

Тому найближчими днями всі виходимо грітися на вулиці - там буде сонячно та тЕпло!


Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...